Автор
Woman.bg

Великите дизайнери, започнали кариерата си като стажанти

Всички помним ролята на Ан Хатауей във филма "Дяволът носи Прада", в която тя започва работа като стажант в едно от най-престижните модни списания в Ню Йорк.

Интриги, изпълване на всичките прищевки на шефа и многократно носене на кафе, бяха само част от сюжета за филма, който често се повтаря из модните среди и в реалния живот.

Оказва се, че някои от най-известните в момента дизайнери са започнали своята кариера от най-ниското стъпало - именно като стажанти в голяма модна компания. Днес ви представяме специална селекция от тях, за да ви послужи като вдъхновение за вашия личен творчески път!

Ашли Олсън

Едната от двете близначки от семейство Олсън - Ашли, е карала неплатен стаж в ателието на великия Зак Поузън. По това време тя е учила в нюйоркския университет NYU, като учебната й програма е включвала задължителен стаж в модна къща. По-късно двете сестри, известни с ролите си в редица детски филми като "Капан за родители", пуснаха своя собствена модна линия и станаха еталон за бохо стил.

Алекзандър Макуин

Страхотният Алекзандър Макуин е специализирал в шивашкото ателие на Anderson & Sheppard, марка, известна с безупречните си класически кройки. Там е мястото, където покойният любимец на много звезди се е научил да шие.

Кание Уест

И макар да сме чували това име само от света на музиката, оказва се, че Кание има творчески потенциал за дизайнер. Той е бил стажант в две от ателиетата на едни от най-елитните модни марки - Louis Vuitton и Fendi, преди да пусне своя собствена модна линия дрехи.

Том Форд

Дизайнерът-секссимвол Том Форд е започнал шеметния си професионален път в ателието на Chloé. По-късно неговите модели са инспирирани от усещането за френски стил, елегантност и строг силует на марката, в която започва като стажант. Ние харесваме Tom Ford освен заради това, че вплита своето светоусещане в дрехите си, а и заради личността му - олицетворение на елегантния мъж.