Автор
Woman.bg

Вегански палачинки със зелен лук, домати и гъби

Солените палачинки със зелен лук са популярна улична закуска в Китай. Обикновено се подправя със соев сос.

Продукти:

140 гр. брашно;
* 2 чаени лъжици набухвател;
* щипка сол;
* 1 чаена лъжица соево брашно;
* 400 мл. соево мляко + 2 супени лъжици;
* 2 супени лъжици олио;
* 250 гр. печурки;
* 250 гр. чери-домати;
* зелен лук на вкус;
* соев сос.

Приготвяне:

Смесете брашното със солта и набухвателя. После добавете 400 мл. соево мляко и разбъркайте добре до постигане на еднородна смес. ­

Загрейте олиото в тигана и излейте в него около 3 супени лъжици тесто. Пържете около две минути до образуването на мехурчета, после обърнете и запържете и другата страна до златисто.

За плънката – запържете в олио първо нарязаните гъби, а после и половинките чери-домати. Добавете вътре соевото мляко и задуша­вайте още 1-2 минути. Сервирайте палачинките с плънката, поръсени с нарязан зелен лук и соев сос.