Специфичното смесване на вкусове от зърнения блат, в съчетание с вкусната плънка от различни видове зеленчуци и вкусни подправки…

За блата:

2 чаени чаши лимецово брашно
2/3 от ч.ч. изворна вода
3 капачки ябълков оцет
няколко щипки хималайска сол

За вкусната плънка:

1/2 бурканче лютеница
една печена, червена чушка
една малка, сурова тиквичка
един лимон
половин авокадо
15 натурални маслини
1/2 глава лук
150- 200 грама тофу
1/2 връзка пресен магданоз
подправки по желание

Начин на приготвяне:

В подходяща по размер купа слагате брашното, добавяте постепенно водата, докато бъркате с дървена лъжица или най-добре с ръце.

Добавяте оцета и хималайската сол, след което с буркан или бутилка (ако нямате точилка), го разточвате до желаната дебелина и диаметър.

Намазвате блата с лютеничката. Чушката и авокадото нарязвате на ивици, с които украсявате кръглия блат, докато заприлича на слънце. Между лъчите нареждате лукови и тиквени кръгчета, заедно с нарязаните на парченца маслини и поръсвате с любими подправки (в нашия случай шарена сол).

Първата част от печенето става на предварително загрята до 200 градуса фурна (без вентилатор) в продължение на 25 минути, след което нареждате и резенчетата лимон (по желание) и настъргвате обилно тофу. Запичате за още 10 минути, вадите пицата от фурната и я поръсвате с предварително нарязания на ситно магданоз.

И веган пицата ви е готова.

Източник: drugata-realnost.com