Лято е, на никого не му се ядат тежки десерти, но пък всички имаме нужда от малко сладост в живота си.

Днес попаднахме на една уникална рецепта от кулинарния блог Minimalist Baker, която нямаше как да не споделим с вас.

Оказва се, че можете да си приготвите уникални чийзкейкчета от 7 съставки, при това без печене!

Ето и рецептата:

Необходими продукти:

за "блата":

1 чаша фурми без костилки(накисват в топла вода за 10 минути, след което изцедени)
1 чаша сурови орехи или бадеми

за "плънката":

1,5 чаши сурови кашу, накиснато във вода за 4-6 часа
1 голям лимон, изстискан (1/4 чаена чаша)
1/3 чаша кокосово масло, разтопено
1/2 чаша + 2 супени лъжици пълномаслено кокосово мляко
1/2 чаша нектар от агаве или кленов сироп (или мед)

допълнителни вкусове:

2 супени лъжици осолени натурално фъстъчено масло
1/4 чаша боровинки (пресни или замразени)
3 супени лъжици сос карамел

Начин на приготвяне:

Поставете фурмите в кухненски робот и пасирайте, докато останат малки парченца и се оформя топка. Извадете ги и ги оставете настрана.

Поставете ядките, които сте подбрали за блата, в кухненския робот и ги пасирайте. След това добавете фурмите, за да оформите "тестото", което ще ви служи за основа. Готовото тесто не трябва да се разделя. Ако е твърде сухо, добавете още няколко фурми, ако пък е твърде течно, добавете още ядки.

Намазнете леко тавичка за мъфини, след това изрежете лентички от пергаментова хартия, които да поставите под чийзкейкчетата, това ще ги направи по-лесни за вадене в последствие.

Вземете една супена лъжица от получения блат и я сложете на дъното във формичките, нужно е да ги натиснете добре, най-добре със стъклена чаша, ако имате подходяща такава. Поставете формичката за мъфини във фризера, за да се охлади.

Добавете съставките за "плънката" в блендер и ги пасирайте добре за около минута. Ако текстурата не се получи кремообразна добавете още малко лимонов сок, агаве или кокосово мляко.

След това подберете желания вкус. Ако подберете фъстичено масло, най-добре го миксирайте със сместа за плънката. Можете да го замените и със сусамов тахан. Ако пък подберете боровинки или карамел, просто ги добавете отгоре върху готовите чийзкейкчета.

Разпределете плънката във формичката за мъфини, покрийте ги с кухненско фолио и ги поставете във фризера, за да станат готови, ще бъдат необходими 4-6 часа.

След като са готови, можете да извадите чийзкейкчетата, като използвате нож и дръпнете пергаментовите лентички. Другият вариант е да ги изчакате да се отпуснат на стайна температура. Разбира се, можете да използвате и малки пластмасови купички, от които да консумирате директно.

Четете още: 3 нискокалорични десерта

Не забравяй, че този тип десерти ще те поддържат в перфектна форма, а От септември ти водиш!