Често модните тенденции ни поставят в условия на риск и експерименти, повечето от които завършват с не особено естетически добре издържани последствия.

Визираме, например, синьото червило, което с лекота придава на лицето мъртвешки вид и екстравагантност, но едва ли прави нещо по-смислено и красиво за визията.

Четете още: Риана гостува на Лондон подобаващо

Предлагаме ви кратък преглед на класиката в жанра на червилата. Съществуват няколко определени цвята, с прилежащите към тях нюанси и наситености, които остават вечни, предпочитани както от гримьори, така и от жени на почти всички възрасти.

Няма да видите или прочетете нищо ново, но току-виж ви „дойде музата“ в обедната почивка да минете през магазинче/аптека с козметика и да си направите един разкошен подарък за устните.

Класическо червено червило

Четете още: Съчетавате ли лака с червилото?

Започваме с царя на цветовете – червеното. Червилото в страстен, ален нюанс става истинска мания в ерата на Златен Холивуд, когато се появяват и по-големите, известни и до днес, козметични марки. Днес червеното е доста общо понятие, тъй като палитрата червила разполага с десетки нюанси на цвета, обогатени с разнообразни завършващи елементи като матиращ ефект, седефен отблясък, златист брокат и пр.

Четете още: Кой е вашият цвят червило?



Нежно розово червило

Четете още: Оливия Уайлд е една хубава жена

С розовото се внимава повече отколкото с червеното. Не случайно червеният цвят се определя като класически – той стои добре на всеки. С розовото нещата не стоят точно така и избирането на подходящ розов цвят изисква по-задълбочен анализ на сходството между лицето и цветовия нюанс на червилото. Изберете няколко разновидности на розово червило и преценете как ви стоят задължително на дневна светлина, нанесени на устните (никога на други части от тялото като китки, възглавнички на пръстите и пр.)

Четете още: Най-зле гримирани звезди 2013

Червило в телесен цвят

Четете още: Новата мания на звездите: Червило в телесен цвят

Доста общо е определението „телесен цвят“, тъй като в тази гама влизат нюанси от призрачно бледо бежово до карамелено. Но както и да го наречете, това ненатрапчиво червило е най-добрият приятел на всеки нежен и ненатрапчив грим. Е, ако съчетаете телесно червило със силно опушен грим, тогава ще получите супер ефектна вечерна визия. Накратко, червилото в телесен нюанс може да създава ефирна и деликатна визия, но и драматична такава.

Четете още: Нежност и романтика: Устни в телесен цвят

Матирани червила

Четете още: Матово червило: Да или не?

Забелязвате ли, че напоследък силно бляскавите червила и глосове отстъпват няколко крачки назад в чест на матираните? Тази тенденция на завръщане към възможно най-естественото състояние на устните, независимо в какъв цвят са оцветени, много ни допада. Без излишно лъщене и лепкаво усещане на устните, само мек завършек в красив цвят.

Четете още: Едно момиче със страст към грима: Интервю с блогърката Isa