Автор
Woman.bg

Вечни филми за женското приятелство - I част

Днес ще обърнем внимание на няколко шедьовъра на седмото изкуство.

Това, което обединява въпросните киноленти, е не само брилянтната актьорска игра, но и темата за приятелството. Въпросните филми представят трогващи истории за женското приятелство, които по очарователен начин смесват сълзите и смеха и превръщат няколко часовото гледане в запомнящо се изживяване.

Стоманени магнолии/Steel Magnolias

Красива комедия с леко тръпчив привкус, действието на която се развива в Южна Луизиана. „Стоманени магнолии” обединява уникалните таланти на едни от най-впечатляващите актриси на Америка, а именно Джулия Робъртс, Сали Фийлс, Доли Партън, Олимпия Дукакис, Шърли Маклейн и Дарил Хана.

Тези шест забележителни жени споделят силата и верността си една към друга и успяват да оцелеят през кръговратите на живота, през раждането и смъртта, за да се сближат още повече и все пак да не секва смехът им.

Телма и Луиз/Thelma and Louise

"Телма и Луиз" е една история за истинското приятелство и това до къде си готов да стигнеш заради него. Филмът ни запознава с две обикновени жени на средна възраст, които решават да обърнат гръб на всичко и да живеят по собствени правила. Въпреки че плановете им за весело прекарване се превръщат в бясно препускане и бягане от полицията, те успяват да изживеят приключението на живота си и по важното – остояват на всяко изпитание и остават заедно до края...

Да не забравяме и ролята на Брад Пит, която е една от първите му въобще.

Клуб първа съпруга/First Wives Club

Даян Кийтън, Голди Хоун и Бет Мидлър са три бивши съпруги, зарязани заради актуални манекенки, решават да си отмъстят. Те са помогнали на съпрузите си да преуспеят финансово и затова хитро замислят да бръкнат в джобовете на бившите си.

Постигането на справедливостта е сладко и забавно с множество остроумни реплики и импровизации.

От този филм е и легендарната реплика на Ивана Тръмп: "Don’t get mad. Get everything".