"Кога за последен път отворихте компютъра си и видяхте снимка на дама, чиито форми напомнят вашите собствени?" - пита активистката и блогърка Джес Бейкър.

Много малко жени за изглеждат като моделите от лъскавите издания, чиито лица и тела са преминали сериозна обработка на Фотошоп. Затова Джес се захваща The Expose Project, съвместно с фотографката Лиора Кей. Целта им е да представят в снимки 95 % от населението на земята.

Преди седмица двете дами, заедно с още 94 жени с всякакви извивки, размери и на различна възраст, решават да се захванат със заснемането на показателната фотосесия.

Четете още: Дами, красиви сте и без грим!

"Те разкриха всичко за себе си заради вас. Те се съблякоха, защото искат да споделят извивките си от всички ъгли, искаха да споделят усмивки и намръщените си лица, своята решителност и своята мекота, силата и страха си ... Те искаха да споделят това с всички вас, със света и с всички, които се чудят дали само тяхното тяло изглежда по този начин" - написа Джес в своя блог.

"Те ни поканиха да разгледаме техните стрии, белязаните си крака, коремите и техните асиметрични зърна, всичко, което прави нас и тях "красива, пълноценни и невероятни" - допълва блогърката.

Лиора добавя, че нейната амбиция в този проект е да накара жените да осъзнаят, че техните тела заслужават да бъдат видени, че нещата, които приемат за свои недостатъци са просто ТЕ и в това няма нито правилно, нито грешно.