Продукти (за пудинга):

9 гр. желатин
350 мл. прясно пълномаслено мляко
200 гр. сметана
4 яйчени жълтъка
1 пръчка ванилия
100 гр. пудра захар

Продукти (за украсата):

сироп
ягоди

Приготвяне:

Накиснете желатина в студена вода за 15 минути. Разрежете пръчката ванилия надве. Изсипете млякото и сметаната в тенджера, пуснете вътре ванилията и кипнете сместа на бавен огън. Свалете тенджерата от котлона и прецедете сместа.

Добавете в нея желатина и разбъркайте, докато се разтвори. Разбийте в купа жълтъците със захар и малко мляко. Добавете ги към млякото и сметаната.

Разпределете сместа по метални или силиконови формички за мъфини, като предварително ги изплакнете със студена вода.

Приберете ги в хладилника за 4 часа.

Преди сервиране потопете формичките в гореща вода за няколко минути, след което обърнете готовия пудинг в красива чиния.

Полейте го отгоре със сироп и гарнирайте отстрани с ягоди.

Време за приготвяне: 5 часа

Четете още: Шоколадов мус с ягоди и мента