Впрочем Лукянова никога не е крила, че обича да се гримира.

Тя не само използва ежедневно впечатляващо количество козметични средства, но и споделя свои „находки“ и варианти за гримиране в собствения си видеоканал. Тя твърди, че именно с помощта на грим придава на лицето си изкуствено-кукленски черти, макар много хора да смятат образа й за сериозно обработен от Фотошоп-майстор или хирург.

Склонни сме да й повярваме за грима, но носът й в сравнение с по-старите снимки изглежда значително по-тънък. При това върхът му сякаш е много по-малък. Напълно е възможно „живата Барби“ все пак да се е подлагала на ринопластика, но не като радикална корекция на размера и формата носа, а само като леко „доизвайване“.

Четете още: След пластични операции японка се превърна в кукла (видео)

От пръв поглед се вижда, че в сравнение с детските и юношеските снимки скулите на Валерия са станали по-тънки и изящни. Но това едва ли е резултат от пластични операции – по-скоро се дължи на постоянния фирмен грим на Лукянова, без който тя не се показва пред камерите.

Логично би било да обясним с грима и липсата на мимически бръчки. Но разполагаме със снимки на Валерия без грим, на които тя изглежда също толкова „гладка“. Някои издания твърдят, че „живата Барби“ си е инжектирала хиалуронови филъри или ботокс. Но истинската причина е ясна – Лукянова просто отдавна вече се е отказала от всички вредни навици (като тинейджър й се случвало да „набляга“ на алкохола, но се спряла навреме), спортува редовно и консумира само здравословни храни.

Четете още: Живият Кен: Аз съм произведение на изкуството

Четете още: Емилия като жива кукла Барби

Що се отнася до очите на Валерия, размерът им не се е променил изобщо в сравнение с детските й снимки. Едва ли са били увеличавани оперативно – на повечето снимки си личи, че Лукянова умишлено си отваря широко очите за кадъра. Освен това усилено придава допълнителен обем с помощта на контактни лещи, специфичен грим, визуално изтънен нос и очертани по особен начин устни. Впрочем вероятността Валерия да си е слагала филъри в устните е минимална – иначе щеше да йе много по-трудно да създава ефект за „кукленски“ очи.

Четете още: Живите Барби и Кен се събраха