ЛъкиФит е най-посещаваната и известна програма за намаляване на телесното тегло, която се провежда вече 7ма година в петзвездния Апартхотел Лъки Банско.

Програмата ЛъкиФит е разработена на базата на ефективната комбинация „храна и фитнес” от проф. Божидар Попов, председател на Асоциацията по диететика и здравословно хранене.

Тя е подходяща възможност за уединение за онези, които искат да променят режима си на хранене и начина си на живот.

ЛъкиФит е програма за тези хора, които никога не са практикували физически дейности и не натоварва внезапно организма.

Тя е програма за здравословно отслабване с дневен режим от 1 200 калории, който изключва гладуването, но съчетава храната и движението.

При спазване на пълния режим участниците в ЛъкиФит намаляват теглото си с 6% през първата седмица. Целта е постепенно, здравословно и трайно отслабване от 20% годишно. По този начин излишните килограми никога не се връщат обратно.

Диетичните програми включват 4 хранения на ден, а участниците в тях не се оплакват от усещане за глад, докато изградят нови трайни навици за подходящия за тях начин на хранене.

Програмите се провеждат под медицински контрол, а в края им всеки участник получава индивидуална програма за хранене.

Ваканцията с ЛъкиФит е концепция с четири програми, която трае 7 или 14 дни, а онези, които искат да усетят атмосферата й или са изключително ангажирани, могат да ползват уикенд-пакет с алтернативна мини програма на ЛъкиФит.

При ЛъкиФит Стандарт , ЛъкиФит Плюс и ЛъкиФит Ултра акцентът е върху намаляването на телесното тегло и ексклузивната програма за отслабване. ЛъкиФит Антистрес е точното място за всички, които искат да заменят умственото натоварване с истинска почивка.
След 7-ия ден на участие в програмата цените на услугите са с 25% намаление, а повторното записване е с 30% отстъпка.

Всички програми протичат в Апартхотел Лъки Банско, който предлага 5-звездно обслужване, обзавеждане и оборудване и максимален комфорт на своите гости - вътрешен и външен плувен басейн, хидроджет, ресторант с вкусна и разнообразна кухня, уютен лоби бар, детски клуб; интернет зала и безплатна високоскоростна интернет връзка в целия хотел, SPA център със закрит басейн и джакузи, сауна, парна баня, фитнес с TechnoGym оборудване.

Самите програми включват специално приготвена храна за участниците, планински преходи, езда, водна гимнастика, каланетика, фитнес и многообразие от SPA програми и масажи, които подпомагат организма в борбата му с калориите и стреса.

В програмата има много забавления – курсове по народни и класически танци, екскурзии до най-интересните забележителности в района (уникалната църква в с. Добърско, Рилския манастир, Мелник - Роженски манастир - Рупите), а за свободното време е гарантирана качествена колекция от нови филми.

Гостите на апартхотел Лъки Банско - от най-малките до най-възрастните, също могат да се включат във всекидневните планински преходи, организирани от програмата ЛъкиФит, които са ненатоварващи, но изключително приятни и интересни за всички.

ЛъкиФит е различна от всички традиционни методи за отслабване и борба със стреса.