В края на миналата седмица получихме писмо от наша читателка, която искаше да разбере повече за Ренета от блога www.lifestyle-vogue.com

Определено ни допадна стилът на момичето и затова побързахме да се свържем с нея. Оказа се, че Ренета е изключително симпатична млада дама, която съвсем наскоро се е преместила от Пловдив в София и в момента се наслаждава на всички забавления, които предлага столицата. В момента тя учи "Мода" в НБУ, но смята да се преориентира към графичния дизайн.

Повече за блога й можете да научите от нашето интервю:

От кога имаш свой блог и как ти хрумна идеята за него?

Имам го от края на 2009, създадох го вдъхновена от независимото общество на блогърите и модата като изкуство, без което не мога да живея.

Колко време ти отнема блогът, колко често се снимаш за него?

Не ми отнема от времето, защото за мен е удоволствие. Няма да го правя, ако ми отнема от каквото и да е било. Когато правя нещо, то задължително трябва да ми доставя удоволствие. Аз ужасно се забавлявам пред обектива. Приемам го като игра, в която целта е да придам настроение на снимките. Преди имах повече време да се снимам, но сега нещата са малко по-сложни и съм в застой дори получих съобщение от типа " не ми казвай , че блогът е умрял" (смее се).

Запозна ли се с интересни хора покрай блога си?

Да! С Ивелина от www.frichic.com, тя е много интересна личност, винаги когато се виждам с нея ужасно се забавлявам с историите й, тя е уникална не познавам друга такава, много е различна. Също голямо удоволствие за мен беше да се запозная и с Девора oт straightupstyle.blogspot.com, много приятно и амбициозно момиче, възхищавам и се за това което направи. Проектът й - "Valley of the roses" e уникален и единствен по рода си.

Какви са посетителите ти, от кои държави, има ли много хора, които ти пишат с въпроси и какви са те?

Най-много посетители имам от България след това от Щатите. Пишат ми и винаги са позитивни и хубави неща.

Опиши ни стила си?

Стилът ми ... зависи от настроението ми. Всеки ден мога да играя различни роли и това е най-хубавото - в понеделник може да съм фриволна лолитка, във вторник строго официална, в сряда супер екстравагантна ... най-важното нещо е човек да е усмихнат независимо с какво е облечен ... много обичам фразата : " A smile is the best make-up a girl can wear"

Кои са любимите ти марки и дизайнери?

Любимият ми дизайнер е Jean Paul Gaultier. Харесвам Givenchy, Balmain, Stella Mccartney, Dior ... допадат ми повечето неща от френските модни къщи. Любимата ми марка сигурно е Zara, защото обикновено като излизам от вкъщи се забелязвам, че цялата съм облечена от там. Inditex са фирма с гениален маркетинг.

Любимите ти дрехи и аксесоари за идния сезон?

Обсебена съм от ретро излъчването от 60-те години. Никога няма да сгрешите ако заложите този стил. И следващия сезон ще се радваме на цветните дрехи, които придават страхотно настроение. Също изчистените линии, минимал шик ... новото черно е обикновеното (simple is the new black).

Как според теб блогърите промениха модния свят?

Блогърите се затвърдиха и доказаха своята сила и влиянието си, смея да твърдя, че те промениха света на модата. Сега не само световните звезди могат да диктуват модните тенденции , но и всеки който има усет към модата, естетичното и красивото и умее да води блог. Из света на блоговете цари добра атмосфера и положителна енергия и мисля, че именно това привлича хората. Моят фаворит сред блогърите е atlantic-pacific.blogspot.com, за мен това момиче притежава страхотен усет и с удоволствие следя постовете й. Истински вдъхновяваща е.

Разкажи ни повече за любовта си към модната библия Vogue?

Любовта ми към списание Vogue започна много отдавна. А желанието да колекционирам негови броеве дойде от моята преподавателка по моден дизайн - Даниела Георгиева ("Дизайн54") , която притежава стотици броеве, дори и от 90-те години, когато наистина е било адски трудно да се снабдиш с тях в България. Когато ги видях за пръв път бях толкова впечатлена, че през нощта сънувах, че съм ги откраднала (смее се). Имам около 70 броя, което не твърдя, че е впечатляваща колекция, но е събрана с любов.

Почти няма ден, в който да не дръпна от купчината случаен брой и да не потърся вдъхновение. В наши дни всичко се сканирано и го има в Интернет, но аз обичам тръпката от разлистването и това, че списание Vogue ти дава възможност на всяка страница да откриеш нещо, което е изключително и ако имаш усета и знанията да разтълкуваш колко много се крие зад една фотосесия или рекламна кампания, тогава ще се почустваш удовлетворен и наистина заинтригуван от хората, които го създават и влагат толкова много. Моят съвет е: дори и да идват с 2 месеца закъснение в България и да не са актуални, купувайте броевете Vogue, те биха ви научили на много и биха променили виждането ви към света на модата, без дори да разберете.