Въпреки че Ел Макферсън тази година ще навърши 50, тя все още участва в рекламни кампании и снима фотосесии. Красавицата с прякор "Тялото", който получи заради перфектните си мерки, с удоволствие споделя тайните на добрия си външен вид.

Ел смята, че красивата визия изисква жертви, една от които е ранното ставане. Звездата става сутрин точно в 6.00 часа, като със смях признава, че в миналото й се е случвало по това време да се връща от парти. Но това е вече табу. Сега винаги си ляга преди полунощ, за да не пропусне "съня за красота".

В 7 вече е в парка, където се отдава на тичане. Ако времето е лошо, отива в студио и се занимава с биркам-йога.

С ведрото си чувство за хумор известната красавица казва: „До 30-та ми годишнина моята фигура беше заслуга на родителите ми и природата, но сега вече е резултат от начина ми на живот.”

За Ел ежедневната тренировка не е досадно задължение, а необходимост, която й осигурява настроение и самочувствие.

Фитнес програмата на Макферсън е разработена от личния треньор Джеймс Дуган преди години, но й върши добра работа и до днес. Тя е следната: 15 минути на бягащата пътека, след това тренировки за бедрата с помощта на старите „добри” напади. Продължава с лицеви опори, коремни преси и упражнения с тежести. Завършва със степ и упражнения за координация и красива осанка, предимно за гърба.

Ел не отминава и проблема с храненето. Твърди, че диетите на супер моделите не са просто гладуване, както си мислят мнозина. Според нея да не ядеш нищо, не е начинът да се намали теглото. Диетите, които не са направени от диетолог, могат да бъдат опасни, напомня звездата. И още нещо – смята, че когато човек се подлага на изпитание с неправилна диета, има опасност като се прибера в дома си да изяде всичко, което намери. Такъв гастрономически срив е недопустим.

Моделът следва така нареченото „разумно ограничение” и забравя за сладкото, тестеното и мазното. Има толкова други неща, които могат да се ядат все пак.