Матю Макконъхи се превърна от холивудски секссимвол в изключително слаб и болнав изглеждащ мъж. Причината да отслабне драстично не е болест, а поредната роля на болен от СПИН мъж - предизвикателство за талантливия актьор.

Матю е известен с добрите си роли и това, че винаги е сериозен в работата си и взема присърце всяко едно превъплъщение.

За да отговори на физическите параметри на своя нов екранен герой в лентата „The Dallas Buyer’s Club” на канадския режисьор Жан-Марк Вале, 42-годишният е трябвало да свали над 20 килограма.



Той разкри, че е загубил по-голямата част от теглото си чрез специална диета: „Правя и кардио, но ще ви кажа, че 90% от отслабването ми се дължи на диетата. Всичко е въпрос на това колко ядеш или по-скоро на това да не ядеш изобщо.“

Строгата диета е направила мускулестия мачо буквално неузнаваем.



Звучи ни доста изтощително и нездравословно… Надяваме се след приключване на снимките Матю бързо да си възвърне предишната визия.



Сред най-запомнящите се филми с участието на Макконъхи са “Подводница U-571″ (2000), “Сватбеният агент” (2001), “Как да разкараш гаджето за 10 дни (2003), приключенските “Сахара” (2005) и “Златото на глупците” (2006), “Адвокатът с линкълна” (2010) по едноименния роман на Майкъл Конъли.

Той не е първият, нито ще бъде последният, който в името на професията се подлага на такава драстична промяна, която предизвиква загрижеността на фенове и семейството.

Нека си спомним как изглеждаше Том Ханкс във филма "Филаделфия", за която роля той получи "Оскар".



Том Ханкс в „ Cast Away”:

Крисчън Бейл свали 30 килограма за ролята си в "The Machinist"

Колин Фарел стопи над 20 килограма за ролята си в лентата "The Triage" от 2009-а

Мат Деймън отслабва с 23 килограма за "Courage Under Fire"