За направата на домашно фъстъчено масло ви препоръчваме да използвате предварително изпечени фъстъци.

Тези членове на семейство бобови обикновено се отглеждат по доста агресивен начин – пръскат се и се торят с различини химикали, а фъстъците имат свойството да задържат токсичните вещества.

Затова идеята да ги консумирате, под каквато и да е било форма, сурови, не е добра.

Купете си половин килограм сурови фъстъци, наредете ги в тавичка и ги пуснете да се изпекат във фурната. Може и в микровълнова, разбира се.

След това ги обелете и пасирайте добре, прибавете им зехтин, подсладител и половин щипка сол, докато не получите гъста кремообразна консистенция.

Съхранявайте фъстъченото масло в хладилник.

Ето и една идея за фъстъчени бисквити без брашно:

1 ч. ч. меко фъстъчено масло
1 ч. ч. захар,
1 яйце

Разбийте с дървена лъжица фъстъченото масло. Прибавете му захар и продължете да бъркате.

После чукнете яйцето и го разбъркайте със сместа.

Гребвате с лъжичка, капвате по 1 голяма като орех капка от сместта върху тавичка, покрита с хартия за печене и печете 12-15 мин на 175-180С, докато откъм основата си сладките покафенеят.