Париж е мечтана дестинация за много хора. Столицата на Франция ще ви очарова, независимо от сезона, но изглежда особено привлекателна през зимата.

След като сте в Париж по Коледа, ще се влюби в атмосферата на щастие, празник и магия във въздуха.

Ето седем страхотни преживявания във френската столица по време на празниците:

Посетете коледните базари

Очевидно е, че коледните пазари в Париж не могат да се конкурират с тези в Австрия, Белгия или Германия, но те също са много популярни и си струва да ги посетите. Те привличат хиляди посетители и туристи всяка година. И понеже са широко разпространени, лесно можете да намерите няколко от тях дори в близост до хотела си. Най-популярните пазари включват Montmartre, Gare Saint Lazare, Place de la Republique, Place des Abbesses и Place de la Bourse.

Качете се на кънки

Ледените пързалки са все по-популярно коледно развлечение в различни страни. Какво ще кажете да обуете чифт кънки и да се плъзгате по леда под съпровода на весели празнични песни под звездите? Има много пързалки на открито в Париж, които са на разположение от декември до януари и дори през февруари. Ако искате да се насладите на Айфеловата кула, докато карате кънки, вие трябва да отидете на пързалката в Трокадеро. Имайте предвид, че някои пързалки предлагат безплатен вход, ако си носите собствени кънки.



Има още 5 неща, които задължително трябва да преживеете в Пари - вижте кои са те ТУК