Ако и вие като нас продължавате да се припявате "По песен на година стига им" в очакване на ново парче от Ъпсурт, имаме страхотна новина за вас.

След цели две години затишие рапърите ще представят „Бела жига”. Песента не възхвалява класическия автомобил от близкото минало - „Жигули”, даже напротив, по думите на Ицо Хазарта текстът е метафора. Интересно е да се отбележи, че новото парче също така е изчистено от продуктово позициониране. „Съзнателно се откъснахме от това”, коментира Хазарта, „Вече можем да си правим нашата музика без разни скрити реклами.” Своебразната премиера на парчето беше на живо от сцената на Spirit of Burgas тази година.

Ако се чудите какво са правили Хазарта, Буч и Бат Венци през изминалите две години, ето го и отговора: през тяхното студио е минал ъндърграунд хитът „Кради, кради”, тримата са подпомогнали създаването на първата българо-германска музикална компания за мениджмънт, продукция и копирайт – FACING THE SUN със седалище в Мюнхен. Артистите, с които лейбълът работи, са 100 Кила, Goodslav и Лора Караджова.

Премиерата на видеото "Бела жига" ще се състои след седмица в официалния видео канал на FACING THE SUN.