Ах, красивите крака на Адриана Лима... Ясно е, че без природни дадености няма как да постигнем съвършенство във формата на краката, но можем да направим най-доброто за тях и изящния им вид. С помощта на някои супер ефективни упражнения.

Адриана Лима тренира почти ежедневно и позволи на тайната, извайваща красивите ѝ крака, да излезе на яве.

Упражненията показва Келси Лии, която преди известно време представи как ангелите на Victoria’s Secret подържат перфектната си форма. Възможно е 14-те минути, в които тренирате да ви се сторят като няколко часа заради натовареността на упражненията, но ще се съгласите, че си заслужава. Ето и точната им последователност.


Заден напад към повдигане на коляното

Отстъпете назад като допрете коляното в земята, при изправянето го вдигнете високо и едновременно свийте противоположната ръка, като докоснете лакътя си в него.

Плие

Заемете разкрачен стоеж и започнете да прикляквате, като задържате гърба изправен.

Жабешки клек

Упражнението е подобно на предишното. Останете разкрачени и започнете да прикляквате като допирате ръце в пода.

Наклони назад

Застанете на колене. Кръстосайте ръце пред гърдите и започнете да се навеждате плавно назад.

Бедрено сгъване и натиск

Легнете по корем и се подпрете на лакти. Стегнете бедрата и започнете да сгъвате краката в колената, като после повдигнете максимално нагоре. Упражнението се прави последователно първо с единия, после с другия крак.

Повторете още веднъж всичките пет. Когато приключите с този цикъл остават още клек скокове, които да направите в продължение на поне две минути. За улеснение, може да използвате видеото по-долу, с което паралелно да тренирате.