Наречете ни луди, но си имаме едно любимо занимание – късно вечер в неделя да гледаме повторение на предавания на Сизър Милан, докато в скута ни се подпира купичка със сушени смокини и пресни фурми.

Стигнахме до всеобщото заключение, че докато угаждаме на това неангажиращо и мързеливо наше хоби, можем все пак да свършим и някоя полезна работа. Например, да правим упражнения, но не какви да е! Вагинални или както са по-известни – упражнения на Кегел.

Съществува цяла схема от вагинални тренировка, които са били известни още в миналото сред гейшите.

Четете още: 6 шокиращи секс факта

Тренирането на влагалищните мускули в никакъв случай не се свързва само със сексуалното удоволствие, но и позволява да се запази здравето на женските полови органи. Усилва се кръвообращението на тъканите, подобрява се състоянието на влагалището, активизират се защитните функции, възстановява се микрофлората.

И да, изкуството да се владеят тези мускули доставя колосално сексуално удоволствие и на партньора.

Предимството на упражненията на Кегел е, че могат да се изпълняват по всяко време и на всяко място.

Четете още: Кобилкина даде секс урок на Венета Райкова (18+)



Ето 4 варианта за изпълнението им:

Стягайте и разпускайте мускулите на влагалището колкото се може по-бързо. Първоначално е необходимо да направите 10 съкращения и 10 разпускания. По-късно можете да ги увеличите на 30.

Стискайте и отпускайте мускулите в продължение на 5 секунди. След това стиснете и задръжте 20-30 секунди и бавно отпуснете.

Напрегнете леко мускулите и фиксирайте в това положение, след 3-5 секунди усилете напрежението, фиксирайте, отново увеличете напрежението... и така до краен предел.

Отпускането става на същия принцип - постепенно.

Изтласкванията - това са напъни като при раждане, но не толкова силни, а по-умерени. За да имат ефект тези упражнения е необходимо всяко от тях да се прави общо 120-150 пъти на ден общо.