Унизи ли „Ив Сен Лоран“ жените?

09 март 2017 | 11:55
видяна 14967
коментари 9

Скандалът продава откакто свят светува. И "Ив Сен Лоран" добре го знае. От няколко дни всички говорят за модния гигант заради последната му реклама. Този път модната къща до такава степен шокира, че много влиятелни дами, както и рекламният регулатор във Франция, пожелаха тя да бъде забранена.

Снимките в новата рекламна кампания провокираха обществото заради начина, по който моделът, облечен единствено в късо кожено палто, трико, мрежест чорапогащник и ролери на токчета, позира пред обектива – с широко отворени крака. Но не само.

Френският рекламен регулатор ARPP определи кампанията като „порно шик“ и поиска от модната компания да промени снимките, тъй като те са унизителни за жените и това е недопустимо. Освен това се появиха многобройни съмнения дали дамите, които харесват бранда, изобщо биха се асоциирали с тези изображения. Бъдещето на рекламата ще бъде решено в петък, когато шефът на ARPPСтефан Мартен и ръководството на модната компания ще се срещнат.

Разбира се, снимките разбуниха духовете и в социалните мрежи, като много потребители изразиха гнева си, защото те представяли жените като предмети в подчинена позиция. Някои от тях определиха снимките просто с думите: „Анорексия, подчинение и унижение“. Освен това моделите били твърде слаби и не са подходящ пример за съвременните жени, които искат да водят здравословен начин на живот.
Това не е първата реклама на модната компания, която шокира света. Преди две години тяхна кампания бе забранена във Великобритания заради болезнено слабите модели, включени в снимките.

Според някои виновникът за скандалните кадри е новият дизайнер на "Ив Сен Лоран" - младият Антъни Ваккарело, който подхожда твърде нетрадиционно към работата си. 

А вие, дами, какво мислите по този въпрос? Дали тези снимки са отражение на тъжна реалност, опит за налагане на неприемлив стереотип или просто стратегия, която разчита на скандала? 
 

Коментари

9
  15 март 2017 | 18:25 отговор
 

Снимките по мое мнение(като снимки, не визирам момичетата) са хубави. Принципно не ми харесват толкова слаби жени, но не е честно да се излива такъв хейт, не всяка е решила по собствено желание да е с такова тяло, както и при пълните хора - различни организми, различни форми, по своеу красиви. А и различните хора намират различни тела за привлекателни.

 
8
  13 март 2017 | 09:18 отговор
 

Нека жените, които припознават себе си в тези снимки, ги харесват и обратно. Няма лошо. На мен не са ми по вкуса, но коя съм аз да съдя великата марка. Просто мнение.

 
7 Мариана
  10 март 2017 | 00:19 отговор
 

За ваше сведение Ив пСен Лоран е мъртъв от години и не мисля,че би харесал концепцията на наследниците си в модната къща

 
 
10 март 2017 | 17:32

освен, че така петнят името на един гений с огромен принос за развитие на модата, стила, формите, детайлите и цветовете в облеклото, ами и той наистина никога не би одобрил т.нар. "провокация", а най-лошото е, че няма как да стане от гроба и да защити марката си! срамота за некадърниците, които са наследили модния гигант "Ив Сен Лоран" :(

 
13 март 2017 | 18:48

Вие лично ли го познавахте?

6 Патриция
  09 март 2017 | 23:34 отговор
 

Аз пък одобрявам снимките.Интересни са различни са и определено са провокативни. Аз също съм тоооолкова слаба-не пазя диети ям всичко,в отлично здраве съм и ми омръзна да определят слабите хора като кльощави и поради това задължитрлно болни. Здравите пухкавелки да спрат да съдят защото най обичам лицемери като вас"харесвам се..ще започна една диета...ще вечерям пица". А и между другото на Ив Сен Лоран му дреме на шапката какво мислите Вие

 
 
10 март 2017 | 03:09

Ми като събуят гащите на моделите ще са още по-провокативни, таман да видим дали наистина са/сте жени!

 
Росица
13 март 2017 | 19:02

Не разбирам как в България, в която няма дори официални магазини на световните марки и има само "вътрешна" седмица на модата и повечето хора не са виждали на живо, камо ли притежавали дизайнерска дреха, са най-компетентни на тема мода. Сигурна съм, че повечето от негативните коментари са писани от хора по анцузи. Така че моля, не коментирайте толкова остро неща, които очевидно не разбирате, а потренирайте във фитнеса като така или иначе сте денонощно по екип ;)Да си слаб е здраве и признайте си дебелани и вие искате да сте слаби. Аз лично полага огромно старание и се гордея с това. Смятам, че концепцията не е нищо по-провокативно от протестите с кървави сцени на природозащитниците, въпреки че аз самата съм такава. За теглото на моделите - гени или личен избор. Нищо повече, никой не е насилил никого да е слаб, бъдете сигурни. Аз смятам, че наднорменото тегло е равно на болест, смятам, че анцуга се ползва само в залата за спорт и не искам да гледам тези неща нито в интернет, нито на улицата, нито съм съгласна тези хора да налагат мнение за каквото и да е. ТОЧКА!

5
  09 март 2017 | 22:17 отговор
 

Като гледам тези огромни стъпала и обувки, май са мъжки.

 
4
  09 март 2017 | 21:23 отговор
 

На мен ми приличат на трупове от Бухенвалд или Освиенцим.

 
3
  09 март 2017 | 20:16 отговор
 

това е изкуство, от тази позиция са приемливи снимките, показват отношението на мъжа към жената, да има изключения, но като цяло...

 
 
10 март 2017 | 01:28

Експресионизъм, сюрреализъм, грозноизъм?!

2
  09 март 2017 | 17:26 отговор
 

Поредният откачен педал, който налага ръбести кльощави тела. Вулгарните пози служат само за скандал, но има ли нужда Ив Сен Лоран от "нетрадиционния подход" на този младеж? Хомосексуалистите наистина загубиха мярката.

 
1 Alexandra
  09 март 2017 | 16:15 отговор
 

заключението е, че някой е за психиатрията. няма какво да се впрягаме от простотии!

 

Добави Коментар

Най-четени