Остана съвсем малко време до Свети Валентин – Деня на влюбените. Време е вече да помислим за подаръци и да потърсим интересни рецепти за романтични ястия. Пък ако вземем няколко листа цветна хартия, ножица и лепило, можем да дома си.

Предлагаме ви най-добрите идеи за ръчно направени аксесоари за Деня на влюбените. Надяваме се с наша помощ половинката ви да запомни завинаги този ден. Изненадайте приятно любимия си човек!

Валентински венец за вратата

Четете още: Нежна визия за блондинки за Св. Валентин (видео)

Изрежете от бяла хартия кръг с диаметър 30-40 см. Облепете го с изрязани сърчица в цвят по ваш избор – венецът ще е по-ефирен и нежен, ако ползвате бяло и бледо-розово и по-страстен, ако сърцата са алени и тъмночервени. Можете да пробвате и модерни съчетания - розово и черно или готик-стил в червено и черно. Сърчицата могат да са с различен размер – така венецът ще стане по-обемен.

Венец от рози

Четете още: Как да посрещнеш Свети Валентин, ако си сама?

Тъй като розите се правят малко по-трудно, сме ви приготвили и видео, което да следвате:

Направете рози от хартия и облепете с тях основа във формата на сърце. Отново можете да подберете цветовете според вкуса си.

Ако ви се иска нещо по-уютно и топличко през последния месец от зимата, направете венец от помпони.


Тези венци могат да се окачат на външната врата или на произволно място в дома ви.

Гирлянда от сърца

Нанижете изрязани сърца на конец и ще получите проста и елегантна украса. Сърчицата могат да се нанизват както вертикално, така и настрани. Ако ги обърнете странично, ще стане вертикална гирлянда, с която да декорирате входната врата.

В другата посока ще получите хоризонтална гирлянда, която можете да окачите на стената, на облегалката на леглото си или на прозореца.

Още по-просто е да направите гирлянда с щипки за пране. В този случай сърчицата трябва да са от по-плътна хартия, за да не се деформират. Разбира се на тази гирлянда можете да закачите любовни послания, романтични снимки, паметни картички и билети.

Романтични дреболии


Правили ли сте си солни кристали като малки? По същия начин можете да направите кристални сърчица за Свети Валентин.

Направете сърцето от цветна тел, след което го сложете в концентриран разтвор на сол (добавяйте сол в топла вода, докато не спре да се разтваря). Остава да изчакате няколко дни. За да „расте“ сърцето по-бързо, сменяйте разтвора на всеки 2-3 дни.


И разбира се свещи! Направете подставки за тях във вид на сърца, но внимавайте да не причините пожар.