Автор
Кристина Кирова

Уилям и Кейт правят незаконен ремонт на двореца Кенсингтън

Кралското семейство Уилям и Кейт планира мащабни промени в двореца Кенсингтън.

Предвидено е да бъдат разкопани два подземни етажа точно до известната "Оранжерия", която е била построена през 1704 г. по настояване на кралица Анна. Там тя съхранявала екзотичните си растения и цитрусови плодове. Новопостроените помещения ще служат за офиси на част от персонала и за гардероб за официалните рокли на Кейт и официалните костюми на Уилям. Идеята на ремонта е да се освободи повече пространство за кралското семейство на горните етажи. Въпреки че се намират под земята, помещенията, предвидени за прислугата, ще бъдат уютни и светли.



Планираните разширения на подземията в двореца са в нарушение на законите в Лондон, но се очаква за кралското семейство да бъде направено изключение. Предстои да се изясни дали ще бъде позволен ремонтът в Кенсингтън. С промените Уилям и Кейт ще разполагат с 22 стаи и две кухни. Интересен факт е, че плановете за ремонт предизвикаха бурни реакции в обществото, като сред протестиращите бе и легендарният китарист на групата Queen Брайън Мей.



Планът за подземните етажи

Другият кралски наследник принц Хари продължава да живее в близост в Нотингам и често е посещаван от приятелката си Меган Маркъл, която наскоро запозна с Кейт Мидълтън.

Очаква се Уилям, Кейт и двете им деца да заживеят щастливо в просторния дворец след няколко месеца.