Човек се превръща в това, с което се храни, и менюто на детето в училищна възраст е изключително важно. Обикновените тестени закуски без зеленчуци и плодови сокове не се толерират в развитите общества, пише Мениджър NEWS. Kак изглежда обядът на един ученик в различните държави?

На този въпрос отговаря фотопроект на сайта Sweetgreen. Проектът е заснет в отговор на данни, според които 32 милиона американчета се хранят в ресторантите за бърза закуска на САЩ. Децата в страната приемат над половината от нужните за деня калории, докато са в училище. Това е причината сред тях да има висока степен на затлъстяване и последвали здравни проблеми и заболявания на наднорменото тегло и сърцето.


Галерията показва обичайните хранителни съставки, които приемат други ученици по света, като не посочва за пример различните менюта, а само изтъква, че всяко меню има достойнства. Целта е родителите да се замислят за начина, по който се хранят децата им докато са извън дома - също толкова важен, колкото яденето вкъщи.