Автор
Woman.bg

Ученички откраднаха рокля от колекцията на Златка Райкова

Бургаски тийнейджърки откраднаха дизайнерска рокля за 170 лева от местен бутик.

По всичко личи, че кражбата е предварително планирана. Едното заприказва продавачката, иска определен номер дреха, а докато служителката търси в склада, другата за секунди прибира в чантата си роклята.

Тези сцени се виждат на видео от охранителните камери на бургаски бутик, съобщава Флагман.бг.

Главната героиня в тях се казва Магдалена Д. Роклята е от едноименната дизайнерска колекция на плеймейтката Златка Райкова, известна като Русата Златка. Сръчната Магдалена краде и гривна на изпроводяк.

Действието се развива в късния следобед на изминалия петък. Тийнейджърките са от Бургас, но учат в поморийско училище. В петък след кражбата приятели на бутика са разпознали девойките от видеото.

Четете още: Русата Златка се фука с часовник

От магазина са се свързали и с двете, като са им обяснили, че по закон трябва да отговарят за деянието си. Още в събота сутринта помощничката, която е на 17 години, дошла с майка си в бутика. Двете върнали откраднатата рокля, извинили се. Родителката била особено притеснена за поведението на дъщеря си. Момичето признало, че било принудено от „други хора” да я открадне.

Въпреки опитите, от бутика все още не са получили адекватен отговор от 18-годишната Магдалена, именно тя прибира роклята в чантата си. Младата жена даже се представила с фалшиво име пред тях и ги излъгала, че не е в Бургас.

Вижте видеото, което ярко показва как българската ученичка се сдобива с нови дрешки с високо вдигната глава. „Гладни” да облекат рокля, която не могат да си позволят, все повече млади хора прескачат морални граници, а може би просто никой не ги е възпитал на етика.