Талибаните свалиха в Афганистан с ракета хеликоптера на бившето гадже на Бритни Спиърс, Джон Съндал, съобщи в. "Дейли Мейл".

Съндал помогна на Бритни в нейната битка с дрогата, припомня вестникът, съобщава "Труд".

Джон Съндал летял с хеликоптер близо до Кабул, където работи, когато ракета ударила хеликоптера му миналата седмица. Според източник, близък до Спиърс, новината съсипала певицата.

Четете още: Бритни и Чарли с първо селфи!

Съндал и Спиърс се срещнали през 2007 г. на сбирка на Анонимните алкохолици и за кратко били гаджета. От доста интервюта от онова време става ясно, че пилотът е помогнал на Бритни по време на един черен период от живота й и я бил предупредил, че алкохолът ще я убие, ако тя не се откаже от пиенето. "Ако не искаш да си трезва заради себе си, направи го заради децата си", казал й Съндал. И описва как попдивата се отказала от огнената вода.

Четете още: Бритни забрави да плати сметка...

Връзката им продължила едва няколко месеца, но въпреки раздялата приятелството между двамата останало. Съндал работи от миналата година в Афганистан, където често вози с хеликоптер до и от зоната на конфликта сановници. В. "Дейли мирър" съобщава, че въпреки задграничната му работа Съндал отново започнал да се среща със Спиърс през миналата година.

Спиърс, която има двама сина- Джейдън Джеймс /8/ и Шон Престън /9/от бившия си съпруг Кевин Федърлайн, подготвяла официален коментар за гибелта на Съндал. Трупът му бил върнат в Щатите и погребан с будистка церемония в Лос Анджелис.