Автор
Woman.bg

Тя избегна атентата в Манчестър и загина в Лондон

Австралийката Сара Зеленак, която близките й издирваха в последните няколко дни, е потвърдена като една от жертвите на жестокия атентат в Лондон.

21-годишната Сара е работила като бавачка в Лондон и в трагичната нощ е била с приятели, за да отпразнуват заедно новата й работа.

Най-добрата й приятелка Сам Хетерингтън написа във Фейсбук:

"Нашата най-добра приятелка Сара Зеленак от 7-годишни. Ти донесе толкова много радост в нашия живот, на мен, Беа и нашите родители, които те взеха под крилото си, не мога да повярвам, че няма да остареем заедно.

Миналия четвъртък ти писах и ти ми каза, че всичко винаги ще бъде наред. Сигурна съм, че щеше да си много поразена от шантавите ни снимки, които са из целия интернет. Почивай в мир, където и да си, надявам се, че около теб има много KFC и готини момчета".


Четете още: Това е една от жертвите в Лондон, която издъхна в обятията на годеника си

В нощта на атентата в Лондон, Сара е трябвало да бъде на работа, но в последния момент семейството, чието дете тя гледа, я освободило за деня и тя решила да прекара нощта с приятели. В момента на атаката младото момиче изчезнало от полезрението на близките си и до днес те я издирваха безспирно.

Четете още: Ариана Гранде занесе подаръци на децата, пострадали при атентата

Семейството на Сара сподели, че тя имала билети за трагичния концерт на Ариана Гранде, но решила да не ходи на него. Няколко месеца по-рано, по време на предишната атака в Лондон през месец март, тя отново била в района.

Майката на младото момиче сподели, че с нетърпение очаквала само след няколко дни да прегърне дъщеря си, защото не се били виждали от близо три месеца. "Тя замина на това чудесно пътешествие през март, аз самата я окуражавах да отиде, за да придобие опит, на 21 години могат да ти се случат много неща.