Автор
Woman.bg

Тя е бременна, тренира с тежести и не ѝ пука какво мислите вие!

Бременността е периодът, през който жената неусетно се разхубавява и засиява, но въпреки това винаги ще се намерят хора, критикуващи визията ѝ и по-конкретно килограмите ѝ.

Именно срещу това открито се противопоставя Британи Айе, която е атлет, трениращ планинско бягане, и е категорична, че хората трябва да спрат да осъждат бъдещите майки за това как изглеждат. Дали са прекалено слаби или прекалено дебели си е тяхна работа, смело заявява Британи, която е една от бъдещите мами обект на нападки.Причината е, че според онлайн потребителите, посещаващи нейния блог, тя е прекалено слаба, коремът ѝ е прекалено малък за месеца от бременността, в който се намира, а и от горе на всичко си личали плочките по него.

Преди бременността/ 20-а седмица от бременността/ 38-а седмица от бремеността

"Това е колаж на две жени, които са в един и същи етап на бременността си – 39-а седмица. От ляво е прекрасната Тес с изкусителното си излъчване и аз от дясно с плочките си на корема. Тя е pluse size модел, а аз съм атлет, занимаващ се с планинско бягане, общото между нас е, че и двете сме осъждани заради визията си през месеците на бременността – тя, че е прекалено едра, аз, че съм прекалено дребна. Истината е, че и бременностите и на двете ни се развиват добре и ние, и бебетата ни сме здрави, което е гарантирано от лекарите ни. Не разбирам защо обществото ни напада жените, само защото не се вписват в някакви изкривени представи за нормално. Следващият път, когато искате да кажете нещо по адрес на някоя бременна, по-добре го запазете за себе си, защото истината е, че тези девет месеца са достатъчно трудни и без някой да осъжда тялото ти", пише Британи под своя снимка в профила си в Instagram.

Айе разкрива пред Elle, че е написала поста си, защото иска най-накрая някой да обясни масите, че телата на жените не би трябвало да са обект на обществен дебат. Всяка жена има правото да изглежда както намери за добре по време на бременността си, след като това не застрашава здравето на бебето ѝ.

Британи също така напомня, че бъдещите майки не са ходещи инкубатори, а личности, които също имат своите нужди, интереси и желания и точно за това до самият край на бременността тя не спира да тренира с тежести, да прави кросове в планината, да кара ски и да тренира за планинските си изкачвания.