Автор
Антония Михайлова

Тъжни сме! „Игра на тронове“ се завръща чак през юли (Внимание спойлери!)

Седмият сезон на култовата сага “Игра на тронове”, създадена по романите на писателя Джордж Р. Р. Мартин, наближава с шеметна скорост, но... за дълбоко огорчение на феновете премиерата му се отлага с няколко месеца. Вместо през очаквания месец април, както се смяташе досега, сериалът ще стартира в мрежата на HBO чак на 16 юли. Е, по-ревностните почитатели ще поохкат, потюхкат, поуфкат, поееекат и накрая ще се смирят... в поредното (не)търпеливо очакване на любимия си фентъзи сериал. Хубавите неща, казват, ставали бавно. Въпреки закъснението, ние сме уверени, че чакането ще си струва.


Има обаче още нещо, което леко ни разтревожи. Освен че ще почакаме повечко време до появата на новите епизоди на култовото фентъзи, оказва се, че късният му старт ще попречи на сериала да се вмести в крайния срок на тазгодишните награди "Еми". Обикновено на тях "Игра на тронове" винаги е фаворит и обира повечето призове за себе си.

А ето и няколко думи за най-нетърпеливите. С риск да нарушим удоволствието им от гледането на седмия сезон, ние все пак ще им разкрием, така де, "под сурдинка", ключовите моменти, заложени във всеки един от предстоящите седем (вместо обичайните десет) епизода на култовата сага. Предупреждаваме ви, ако сте фен на сериала и държите на ефекта на изненадата, спрете да четете.


Епизод 1: Белите бродници поемат път на юг към Вала. Бран и Ед се срещат очи в очи.

Епизод 2: До Джон Сноу пристига вест по гарван. В нея Денерис го призовава заедно с всички лордове на Вестерос. Джон и Давос се нуждаят от драконовото стъкло на Драконов камък, затова те взимат решение да отидат. Управлението на Зимен хребет Джон поверява в ръцете на Санса.


Епизод 3: Джон и Давос пристигат в Драконов камък. На брега ги посреща Тирион, който трябва да ги отведе при Денерис. По пътя се срещат с Мисандей и Сив червей. Джон и Давос вече са пред трона на властната Денерис. Залата е изпълнена с присъствието на дотраки. Денерис се обръща към Джон със заповедта да й се преклони, но той смело отказва. Въпреки това Денерис интуитивно е завладяна от чувство на уважение към Джон. Двамата обсъждат Белите бродници, но тя проявява недоверие. Тирион се застъпва за Джон и съветва Денерис да се вслуша в думите му. Давос се опитва да разкаже за съживяването на Джон, но Джон го прекъсва. Бран пристига в Зимен хребет.

Епизод 4: Към Бран в Зимен хребет се присъединява и Аря.


Епизод 5: Сам напуска Староград и поема път към Зимен хребет заедно с Гили и бебето. Джон получава новина по гарван, която го известява, че Бран и Аря са в Зимен Хребет. Джайм, Брон, Тирион и Давос се събират на тайна среща. На нея Тирион се опитва да ги убеди да се присъединят към Денерис. Джайм обаче не е съгласен. Денерис устройва засада на армията на Ланистър. Джендри се намира в Кралски чертог и майстори оръжия. Давос го открива.

Спираме дотук. За да не ни обвините в безсрамен спойлер, запазваме сюжета от последните два епизода в тайна. Сигурни сме, че и този път новият сезон на "Игра на тронове" няма да ни разочарова и ще ни подари незабравими емоции, зрелищни ефекти, красиви кадри и невероятна актьорска игра.

На всички фенове... приятно дълго-чакане и... гледане!