Автор
Woman.bg

Търсите си атлетичен секси приятел? Новият Qashqai е точно за вас!

Нашите приятели от Nissan ни изненадаха приятно с чисто новия Qashqai, който е по-добър от всякога.

Миналата година имахме възможността да тестваме стария вариант на градския кросоувър, който ни придружи до регатата Kaliakria Cup.

Тази година късметът отново ни се усмихна и се насладихме на шофирането на чисто новия му вариант и, уверяваме ви, от Nissan са надминали себе си.

Нека ви разкажем за новия атлетичен и много секси Qashqai.

Визия, която пали фантазиите



Всички знаем, че по външния вид посрещат, а още щом видяхме Qashqai 2014 се влюбихме в него! Автомобилът изглежда доста по-различно от предшественика си и прави впечатление на стабилен кросоувър с мнение. Малко хора знаят, но именно Nissan са основоположници сегмента и правят дебюта си през 2007 именно с Qashqai.

Стилен и удобен интериор



Qashqai 2014 веднага ще ви спечели с кожения си салон. Интериорът е така конструиран, че ви дава отлична позиция на седене, от която имате видимост към всички уреди на автомобила.

Вътре вие и пътниците, се радвате на комфорт и имате достатъчно пространство, за да се чувствате у дома си. Ние лично возихме четирима човека и Qashqai получи адмирации за „вместимостта“ на задната си седалка.

Бъдещето е на ръка разстояние

Qashqai 2014 е снабден с всички изкушения на съвременните технологии. От шофьорското място, само на ръка разстояние, е разположен 7 инчов цветен дисплей, който можете да персонализирате според джаджите, които използвате. Чрез подобрената система NissanConnect той се свързва с телефона, таблета, MP3 плейъра или компютъра ви. Върху екрана виждате и навигационната система, която разполага и с детайлна пътна карта на България.



На таблото зад волана е разположен и удобен 5 инчов дисплей, който можете да наблюдавате без да измествате поглед встрани от пътя. На него можете да получите информация за обаждания през телефона ви, за любимата си музика, която слушате докато шофирате, за навигационната система, която изписва следващата маневра, която трябва да направите и една от любимите ни функции за извънградско шофиране – показването на ограниченията на скоростта за района, в който се намирате.

Още няколко глезотийки

Макар че решихме да ги наречем "глезотийки", следващите функции на автомобила, за които ще ви разкажем са пряко свързани с безопасността ви по време на шофиране и са от изключителна важност.

Новият Qashqai разполага със светлиен асистент, който максимизира видимостта през нощта и ви дава невероятен поглед над пътя, дори на неосветени участъци. Атлетичният автомобил е снабден и със система за предупреждение при напускане на пътното платно. При неволна смяна на лентата на движение без подаден сигнал, системата ще ви предупреди със светлинен и звуков индикатор.

Nissan са помислили и за непредвидените ситуации на пътя. В случай на риск от удар с автомобила пред вас, системата ви предупреждава със светлинен и звуков сигнал. Ако шофьорът не реагира, се активират спирачката.

Освен това Qashqai разполага и със система за разпознаване на движещи се обекти. На всички ни се е случвало докато паркираме някой непредвидим пешеходец да реши да пресече точно зад автобомила, точно за такива случаи е и тази система. Функцията разпознава обекти и ви информира за подвижни и неподвижни предмети или хора около автомобила.

Друга изключително полезна и удобна екстра на Qashqai е системата за предупреждение за движение в мъртвата точка. Ако в мъртвата точка има автомобил, ще се активира светлинен сигнал в огледалото ви. При индикиране на желание от ваша страна за преминаване в лента, в която има автомобил в опасна близост, ще чуете и предупредителен сигнал.


Паркиране като градска песен


Всички знаем колко трудно е паркирането в града, а новият ви голям, атлетчен и сигурен приятел е помислил и за това. Qashqai 2014 е снабден с 4 камери, които ви ориентират по време на паркиране. Around View Monitor пък предлага панорамен изглед около автомобила, за да улесни максимално движението назад и паркирането. Имате възможност да изберете и режим "птичи поглед", за да огледате обстановката отгоре, след което можете да активирате и изображенията на камерите поотделно.

Ако обичате вещите, като нас



Като всички градски момичета и ние разполагаме с много вещи, които носим навсякъде с нас. Можете да подредите Qashqai по свой начин. Той разполага с 16 различни комбинации за организация на товарното пространство. Освен това дизайнът на централната конзола е направен по такъв начин, че да имате лесен достъп до вещите си докато шофирате.

Ако пътувате на дълъг път или пък искате да превозите по-обемни вещи, можете да се възползвате от равния под на Qashqai, който се получава когато задните облегалки са сгънати.



Оставихме една от най-сладките екстри за десерт



Безспорно една от любимите ни екстри на Qashqai е стъкления му покрив. Той предоставя на вас и хората, които обичате неповторима гледка към небето, която ви дава нов ъгъл към пътуването.