Телците ги очакват любовни приключения в чужбина, Девите ще ходят на спа-курорти, Скорпионите ще харчат бесни суми…

Вижте какви пътувания ще ви донесе 2011 година!

Овен (21.03 – 20.04)


Вие сте изключително енергични и не обичате да скучаете. Бъдете готови за много адреналин през 2011 година! Пътуванията ви ще са непредвидими – сноуборд в Алпите или разходка в джунглата, екзотични гледки или спортни състезания, може би страстни курортни връзки… Във всички случаи ви очакват незабравими приключения!

Най-подходящи дестинации: Великобритания, Африка, Виетнам, Германия, Мексико, Уругвай.

Най-подходящи дати за пътуване: от 7 до 18 януари, целият февруари, както и периодът от 4 до 13 декември.

Телец (21.04 – 20.05)



За Телците любовта е естествена като дишането – все пак те са под влиянието на Венера, планетата на любовта и удоволствията. През 2011 г. въздействието на Венера ще е особено силно! Очаквайте невероятни романтични пътешествия, страстни любовни приключения, мечтателни разходки по усамотени плажове и разкошни вечери в уютни ресторанти. В списъка може да се включи и любовно признание на върха на Айфеловата кула или пък страстна нощ под открито небе – бъдете готови и за такива събития!

Най-подходящи дестинации: Австралия, Бали, Гърция, Крим, Франция, Швейцария.

Най-подходящи дати за пътуване: от 1 март до 3 април, както и от 7 до 9 октомври.

Близнаци (21.05 – 21.06)



Нестандартно, незабравимо и най-добро – по тези критерии Близнаците ще избират пътешествията си през 2011 година. Мързеливото припичане на плажа и безкрайните обиколки по музеите няма да ви удовлетворят. Ще имате нужда не просто от интересна и весела почивка, за вас ще е жизнено важно да проявите индивидуалността си. Рафтинг, участие в карнавал, лов или разходка на кон… През тази година ще трябва да си отпуснете фантазията!

Най-подходящи дестинации: Непал, Канада, САЩ, ски-курортите в Италия.

Най-подходящи дати за пътуване: от 3 до 14 и от 21 до 29 януари, от 2 до 10 февруари, от 12 март до 10 април, от 1 до 13 май, от 8 до 23 юни, от 5 до 14 август, от 8 до 13 октомври и от 6 до 26 ноември.

Рак (22.06 – 23.07)



През 2011 г. ще имате нужда от домашен уют, тихи приятелски сбирки и сантиментални разговори. Ако ще пътувате, най-добре го направете със семейството си. Оставете тъщата и свекървата вкъщи (все някой трябва да гледа рибките…), но пък си вземете палатка, барбекю и въдица – атрибути, необходими за спокойна почивка сред близки хора. Ако смятате да пътувате в чужбина, изберете уютни бунгала или семейни хотели, където да се чувствате спокойни.

Най-подходящи дестинации: Турция, Хърватска, Австралия, Черно море.

Най-подходящи дати за пътуване: от 24 юни до 14 юли.

Лъв (24.07 – 23.08)



През първата половина от годината можете да очаквате много емоции и нови впечатления. Пътуванията ви няма да имат чисто отпускарски характер, но и служебен. Нищо чудно съдбата да ви изпрати в чужбина, където най-сетне да усъвършенствате чрез практика някой чужд език. 2011 г. е благоприятна за активни и вълнуващи пътешествия, най-важното ще е да предизвиквате възхищението на околните. Разходете се в целия си блясък по палубата на ферибота, демонстрирайте сръчност при използването на алпийска екипировка, играйте водно поло… Можете да участвате във всякакви забави, най-добре под парещите лъчи на слънцето!

Най-подходящи дестинации: Унгария, Испания, Италия, Кипър, Франция.

Най-подходящи дати за пътуване: от 1 до 21 април.

Дева (24.08 – 23.09)



2011 година може да се окаже по-скучна и предсказуема за Девите от предишната. Не ви очакват много пътувания, за сметка на това всяко едно от тях ще ви остави незабравими спомени – Девите могат да открият неповторимото дори и в най-обикновените неща! Всички пътувания ще имат своята цел – исторически екскурзии, носталгични места, интересни изложби и посещения на роднини, които не сте виждали отдавна. Годината е благоприятна за укрепващи здравето процедури – отидете на спа-курорт или на кални бани. Можете също така да си позволите малка любовна авантюра – това също е полезно за здравето.

Най-подходящи дестинации: Германия, Чехия, ОАЕ, Турция, Черна гора.

Най-подходящи дати за пътуване: от 1 до 13 април, от 2 до 16 юни, от 9 юли до 14 август.

Везни (23.09 – 23.10)



Знаем, че си падате по продължителните и качествени почивки, а не по глупавите сбирки край лагерен огън. Палатката и китарата няма да ви удовлетворят. Имате нужда от хубав ресторант и модерен търговски център за перфектна почивка. Но материалните ценности не са най-важното за вас. Вие сте естет и задължително искате културна програма. 2011 година ще е благоприятна за екскурзии – например в европейските столици, замъците в Чехия и др. Ангажирайте с подготовката на пътуването партньора си – тази година вие не сте организатор, а благодарен потребител.

Най-подходящи дестинации: Австрия, Китай, Япония, Тайланд, Румъния, Чехия, Кавказ.

Най-подходящи дати за пътуване: от 1 до 11 април, от 14 юли до 12 август, както и от 15 до 30 август.

Скорпион (24.11 – 22.11)



Скорпионите ги очаква интересна и изпълнена с приключения година. Пътуванията ви ще бъдат нестандартни – ще се чувствате привлечени от екзотичните места и със сигурност ще участвате в рисковани мероприятия. Дерзайте и не се страхувайте! Звездите са на ваша страна. А и ще трябва да се справите с похарчването на нови суми – ще ви повишат заплатата, ще получите премии или пък неочаквано наследство. Не се лишавайте от лукса да нощувате в петзвезден хотел и да се насладите на първокласна развлекателна програма!

Най-подходящи дестинации: Германия, Швеция, Египет, Франция, Индонезия, Тайланд, Индия.

Най-подходящи дати за пътуване: от 30 юли до 28 август.

Стрелец (23.11 – 21.12)



Ако се замисляте за обиколка на Европа с автобус, отхвърлете веднага тази идея. Вие сте авантюристи и изследователи, скучният и разграфен по часове оглед на забележителностите може да превърне почивката в същински кошмар за вас. Най-добре избягвайте и готовите туристически пакети с “всичко включено”. Основните ви оръжия през 2011 година ще са фантазията и изобретателността! Съберете неколцина приятели, посочете точка от глобуса със затворени очи и посетете места, за които другите само са слушали!

Най-подходящи дестинации: Австралия, арабските страни, Гърция, Китай, южна Франция, Индия, Мадагаскар.

Най-подходящи дати за пътуване: от 1 до 21 януари, от 17 до 25 март, от 1 до 15 май и от 20 юли до 12 август.

Козирог (22.12 – 20.01)



Практичните Козирози трудно се откъсват от работата – за тях на първо място винаги са образованието, бизнесът и кариерата. През 2011 г. обаче ще трябва да си починете, и може би неведнъж. По време на отпуската можете да обмисляте грандиозните си планове или пък да се наслаждавате на плодовете на усилията си. Основната ви задача обаче ще е да си почивате – изключвайте си по-често компютъра и телефона, разхождайте се сред природата.

Най-подходящи дестинации: Полша, Дубай, Египет, Израел, Франция.

Най-подходящи дати за пътуване: от 1 до 20 януари, от 3 до 12 март и от 8 до 17 декември.

Водолей (21.01 – 20.02)



През 2011 година можете да си спечелите славата на доста екстравагантна личност. Предупредете отрано близките си за плановете си. Иначе роднините ви може да припаднат, когато разберат, че искате да скочите с парашут в Доминиканската република или пък да се включите в акция за защита на тюлените в Антарктида. Всичките ви идеи и развлечения през новата година ще бъдат необичайни и изненадващи. Ще бъдете готови за пътуване и действие във всеки един момент. Непременно следете актуалните туристически оферти – те са предвидени за хора като вас.

Най-подходящи дестинации: южна Италия, Русия, Швейцария, Мароко, ЮАР, Доминиканската република.

Най-подходящи дати за пътуване: от 1 до 20 януари, от 3 до 21 март и от 12 до 30 април.

Риби (21.02 – 20.03)



2011 година ще ви донесе големи промени – възможно е да си намерите нова работа или пък да се преместите в друг град. Точно затова ще ви се наложи постоянно да коригирате туристическите си планове с оглед на стойността им, географското разположение на целта и датите за взимане на отпуска. Нека обаче това не ви притеснява! Всички промени ще си струват положените усилия, а вие в крайна сметка ще се озовете в уютен хамак, полюшвайки се над златистия пясък с голяма чаша мохито в ръка.

Най-подходящи дестинации: Монако, Тайланд, Тунис, САЩ, Хърватска.

Най-подходящи дати за пътуване: от 14 до 19 януари, от 1 до 20 февруари и от 11 до 29 декември.