Автор
Woman.bg

Туристическа карта на козметичната хирургия

Търсенето в областта на туризма с цел козметична хирургия се увеличава. Все повече хора пътуват отвъд океана за лечение, чиито размери са се удвоили през последните две години, показва ново изследване на здравния сайт WhatClinic, цитиран от БГНЕС.

Възможността за достъп до по-евтино лечение е основната причина все повече британци, например, да се подлагат на козметични операции в чужбина. Сумата за процедурата заедно с разходите за път и хотел е по-малка в сравнение с тази за операция на Острова.

Четете още: Мерилин Монро имала пластична операция

Изследването показва кои дестинации са най-популярни за редица процедури. Тайланд е най-посещаваното място за дентални процедури с увеличение на търсенето през миналата година с 320%. Пълен набор от зъбни протези в Банкок струва 184 паунда.

Четете още: За незапознати – какво предлага стоматологията на XXI век

Унгария също се превръща в популярна дестинация за хората, които искат да поправят зъбите си. Страната отбелязва 172% растеж на търсенето на зъбни импланти.

Източна Европа става все по-търсена за козметичен туризъм благодарение на кратките полети и ниските цени. Чeхия отбелязва ръст от 304% при интереса към операции на носа със средна цена около 847 паунда. Същата процедура в Обединеното кралство струва 3357 паунда.

Най-добрата дестинация за поставяне на импланти в гърдите е Полша, където се отбелязва скок от 57% през миналата година.

Повдигане на дупето най-изгодно излиза в Турция, в Ирландия е най-евтино поставянето на пръстен на стомаха, а България е най-търсена за работа по зъбните канали.

Четете още: Алисия се поду от ботокс