Автор
Woman.bg

Тънка талия преди, по време и след празниците!

За тези от нас, които искат да свалят един или два килограма преди празниците, за останалите, желаещи да се подобрят храносмилателната си система и за другите, които се грижат за здравето си - ценни съвети да запазим тънката си талия преди, по време и след празниците.

Колкото и да харесваме малкото си коремче, никоя от нас не желае да го вижда по-голямо. Затова нека се погрижим за себе си, така че спокойно да вкусваме празничните удоволствия.

Преди всичко държим да отбележим, че грижите се различават според жената. Да, някои от нас имат повече мазнини, други се оплакват от газове, трети от недостатъчно добре развита мускулатура.

Тези от нас, които са по-закръглени е добре да забравят за солените и сладки храни (поне за няколко дни/седмици). Преди празниците е добре да залагат на повече плодове и зеленчуци - храни с ниско съдържание на мазнини! Знаем, че това е ясно и логично, но друг е въпросът: Да успеем.

Жените, които се оплакват от газове и често се чувстват подути е редно да проследят хранителния си режим, да го преразгледат и, също така, да си направят контролни прегледи и изследвания, за да установят дали имат непоносимост към определени продукти. Първото, за което се сещаме и е най-разпространено е глутенът. Същевременно е добре да изключите всички люти, сурови и сладки продукти от редовното си меню - да, за съжаление, те са сред големите врагове на подутия корем.

Ето че стигнахме и до тези от нас, които са повече кулинарни спортисти, отколкото фитнес атлети. Освен да изправим гърба и вдигнем високо глава, за да издължим силуета, е добре да упражним коремната мускулатура по нестандартен, но също толкова ефективен начин. Когато ходите и/или стоите на стол, стягайте корема в продължение на минута. Правете това упражнение всеки път, когато се сетите. Ефектът няма да така бърз, както със силови тренировки, но... знаете! По-добре нещо, отколкото нищо.

И тъй като знаем, колкото трудно ще ни бъде да устоим на всички вкусотии, които ще се сервират по празниците, ще се изхитрим, носейки оформящо бельо, което ще ни кара да се чувстваме добре в кожата си - независимо какво ядем и/или пием. Весели празници на всички! Наслаждавайте на моментите.