Автор
Woman.bg

Туист сандвич с пилешко, млечен сос и пресни билки

За 4 порции/сандвича

пилешка пържола от бут-600 гр.

салата айсберг- 1 бр.

майонеза- 200 гр.

кисело мляко -200 г

лимон-1/2

зехтин- 1 с.л.

царевични питки- тортиас- 2 бр.

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Овкусяваме месото със сол, черен пипер и малко зехтин и го слагаме на BBQ или тиган. През това време нарязваме или накъсаме айсберга и го овкусяваме с дресинг, направен от майонеза, кисело мляко и лимонов сок. Може да се добави и малко горчица. Когато пилешките пържоли са опечени, ги нарязваме на тънки ленти, подреждаме върху питките, слагаме отгоре от готовия микс овкусен айсберг и завиваме сандвичи като дебели палачинки. Разрязваме на две.

*рецептата е предоставена от предаването на Ути Бъчваров „Животът е вкусен”