Цялата истината за целулита – защо 9 от 10 жени страдат от него

17 февруари 2017 | 15:25
видяна 8167
коментари 0

Преди век съветите в дамските списания се изчерпваха с това как една жена да е добра домакиня и как най-правилно да се грижи за настроениeто на мъжа си. Към 60-те години на миналия век обаче всичко сякаш се обърка и дамският свят стана равноправен на мъжкия. През 90-те се появи и глобалният проблем с целулита. А в първите години от новия век и веселяшкият въпрос „Знаете ли защо мъжете нямат портокалова кожа? Ами, защото е грозно.“.

Днес имаме същински бюти арсенал, който ни помага в борбата с бръчките, стриите, несъвършенствата по кожата и тъмните кръгове под очите. Ползваме лазери, солариуми и какви ли не машини за разбиване на мастни депа, които „гарантират“ мигновен ефект.
Целулитеният проблем, обаче, остава и вече е глобален. Според анкета на woman.bg и „Лейди Хармония“ 9 от 10 жени имат портокалова кожа. Реално едва 10% от участничките в общото ни допитване споделят, че нямат целулит.

Стряскащите данни показват, че проблемът наистина е голям, а редица изследвания сочат, че причината за появата му е във високите нива на ксеноестрогени, които се натрупват в тялото ни чрез храната, която поемаме и замърсената околна среда.
Какво обаче иска да ни каже тялото ни, когато портокаловата кожа се появи? Според специалисти този смятан за изцяло козметичен дефект всъщност може да бъде индикатор за редица процеси, които протичат в тялото ни, без ние даже да си даваме сметка за това.
И да, целулитът не е нормално състояние. И не е редно да го има. А появи ли се, единственият въпрос, който трябва да си зададем, е "Какво не е наред в организма ни и как да помогнем на тялото да се пребори с портокаловата кожа?".

Много жени си купуват кремове и масажори, с които се надяват да помогнат за решението на проблема. Според специалисти обаче това състояние трябва да се лекува отвътре. За да забравим за целулита, трябва обменните и хормоналните процеси в организма да са в пълна хармония. Появи ли се портокаловата кожа, изводът е много прост – нещо в тялото е „счупено“, затова трябва да му помогнем да възстанови първоначалния си баланс. Диетата е много полезна в подобен момент, но има и някои природни съставки, които наистина помагат в битката за по-красива кожа. Сред тях е билката Центела азиатика. Тя стимулира производството на колаген, влияе благотворно върху кръвообращението и мозъка и осигурява еластичност и здравина на кожата. Агнус кастусът, репеят и гроздовото семе също са сред даровете на природата, които се грижат за женското здраве, хормонален баланс и красота. Ето защо те влизат в състава на "Лейди Хармония" – специална добавка със селен и витамин D3, която действа благотворно при целулит и болезнен цикъл.

1.Страдате ли от болки по време на месечния си цикъл?