Автор
Роси Кацарова

Цвят и екстравагантност на Sofia Fashion Week

Тази седмица започна най-мащабното модно събитие в България Sofia Fashion Week SS 2017, което се състоя в зала EFE на хотел "Маринела".

В първия ден от модния форум бяха представени колекциите на JENI Style, Desizo Monni, Virtuosa, BOGOMIL GROUP, DESIRE MARK, Purple 17, BANDEROL, BLESS by Zlatka Raykova, AMARINE, Wolf Walley.

Бляскавата вечер откри трикратната носителка на „Златна игла“ на Академията за мода – Евгения Живкова, която представи избрани модели от своята колекция пролет-лято 2017, открояваща се с любов към минимализма.

Доминиращите в модната линия цветове са бяло, екрю и черно, като не са пропуснати и флоралните принтове, апликации на цветна дантела върху плътна коприна и комбинация между райе, точки и цветя в бяло и черно.



За първи път и своя дизайнерска колекция облекла представи Виктория Джумпарова – дизайнер на „Purple 17“ by Vicky Jumparova. Младата дама показа избрани модели от своята колекция, включваща дамска и кучешка мода.

На подиума дефилираха 6 кучета на фона на 17 модела, а видените творения се открояваха с екстравагантни и смели цветове.



Bless by Zlatka Raykova с дизайнер Златка Райкова показа модели от новата си линия за пролет-лято 2017. Брандът залага на визията на съвременното градско момиче, което може да бъде едновременно стилно, практично и класно. Моделите впечатлиха с изящни кройки, пролетни нюанси и слънчева енергия.

За първа година ексклузивна колекция за Sofia Fashion Week представи Amarine. Модната марка, създадена от дизайнерката Моника Маринова, показа луксозна дамска мода и аксесоари. Моделите се отличават с ръчна изработка, качество и сложни декорации, наситени с много женственост и магнетизъм.

По традиция, на сцената на Sofia Fashion Week свои модели показаха и студенти по мода от четири университета в страната – специална селекция на проф. Любомир Стойков.

По време на втората вечер бяха представени световни марки и брандове с представителства в България, а именно ESCADA, VERSACE COLLECTION, TWINSET, TWINSET U&B, SENA DESING, SACHIN&BABI, Nina Naustdal, Clandestino.



Представеното от VERSACE COLLECTION се открояваше със съчетание на елегантност и градски шик. Преобладаваха моделите в бяло и черно, но не липсваха и тоалетите с пъстър принт, обещаващи да придадат на притежателката си пленително дръзко излъчване.

ESCADA зарадваха присъстващите със спортната си линия, а брандът Nina Naustdal очарова гостите на събитието с изящни тоалети висша мода за деца.

Днес на сцената ще се качи пленителната Марина Кискинова, за да открие Haute Couture вечерта на модното събитие. Младата изпълнителка ще представи кавър на един от най-нашумелите хитовe от началото на годината Shape of You на Ed Sheeran. Песента е част от най-новия проект на певицата, в който тя и китаристът Константин Ангелов записват акустични кавъри на световноизвестни песни.

Специално за откриването на вечерта Марина Кискинова ще бъде облечена в тоалет на топ дизайнера София Борисова – трикратен носител на "Златна игла" на Академията за мода. Роклята е от колекция пролет-лято 2017 и разкрива изцяло характера, красотата и темперамента на талантливата певица. Моделът е изработен от уникална, дизайнерска материя – принт копринена органза с флорални мотиви.