Знаете ли, че какъвто и модел червена кола да карате, стилът ви на шофиране ще е по-динамичен, отколкото ако сте с бяла кола? Нищо чудно – цветът на колата освен вашите вкусови предпочитания издава и характера ви. Ще ви разкажем за всички цветове, за да разберете какво намеква вашият избор на кола.

Стандартни цветове

Бял. Това е класически цвят боя, не особено подходящ за градски дами, тъй като лесно се цапа и трябва често да се мие. На него ще се набива на очи дори и най-лекият слой прах. Най-ценен е този цвят при летни пътувания, когато бялото ще ви спаси от слънчевите лъчи. Ако карате бяла кола, трябва да си признаете, че сте спокойна, уравновесена и сдържана личност. Освен това белите автомобили се смятат за по-безопасни на пътя, тъй като се виждат по всяко време на денонощието, независимо от климатичните условия.

Черен. Отново класически цвят, който се цапа лесно. На черната боя си личат веднага както лекият слой прах, така и отдавна занемарените пръски. Черен автомобил може да си позволи една уверена в себе си дама, предпочитаща солидни модели. Малолитражка би изглеждала просто като подигравка над дизайнерите в черно. Имайте предвид обаче, че черният цвят визуално намалява габаритите и колата ви ще изглежда по-малка. От гледна точка на сигурността това е спорен цвят – на тъмно изобщо не се вижда, но е най-опасен на здрачаване, когато има риск някои шофьори да карат без фарове.



Сребрист. Неутрален и удобен цвят. Успешно може да прикрие факта, че колата от седмици не е виждала автомивка. Освен това сребристият металик има вълшебното свойство да придава допълнителен обем на автомобила. Ако предпочитате този цвят боя за колата си, значи сте от дамите, които не обичат да привличат излишно внимание. Вече сте се отказали от класическите цветове, но още не сте готови за по-смели експерименти. Сребристата боя се смята за достатъчно надеждна от гледна точка на безопасността на пътя.

Топли цветове

Червен. Обичате да бъдете в центъра на вниманието, след като карате толкова ярка кола. При това най-важното не е марката й, а вашето самочувствие. Признайте си – когато имате възможност, нямате нищо против да вдигнете над 200. Червеният цвят кара кръвта да кипи и да натиска по-силно педала на газта. Но въпреки взривоопасните емоции, които могат да обземат дамата зад волана на червена кола, този цвят винаги се вижда с лекота, което понижава вероятността да се стигне до ПТП.

Оранжев. Вие сте доста оригинална личност! По света има ужасно малко автомобили в оранжев цвят. Те са толкова редки и ярки, че се смятат за абсолютно безопасни от гледна точка на вероятността да участват в ПТП. Има обаче друга опасност. Жените, които си взимат оранжеви коли, са романтички, които често витаят в облаците. Съветваме ви зад волана да мислите само за пътя. Оранжевата боя има и един практически минус – има свойството да изгаря бързо на слънце.



Жълт. Този слънчев цвят показва, че сте много позитивен човек. Обичате да се откроявате в тълпата, но го правите по мил начин. Жълтият цвят се препоръчва само за малки по размер спретнати модели, голям автомобил би изглеждал нелепо в жълто. Този нюанс има и още няколко плюса – изненадващо, но на него мръсотията не си проличава толкова бързо, а и можете да бъдете спокойни, че всички ще ви виждат отлично на пътя. Именно поради тази причина такситата се боядисват в жълто.

Студени цветове

Зелен. Постигнали сте душвеен покой, доволна сте от себе си и харесвате да има хармония във всичко – ето това показва зеленият цвят на колата ви. Той е подходящ за много модели – както малолитражки, така и солидни джипове. В града зелените автомобили се открояват сред останалите. Ако обаче често пътувате из по-диви места, рискувате друг шофьор да не ви забележи веднага на фона на растителността...

Светлосин. Този цвят показва, че сте мечтателна и много наивна. Пазете се – може да попаднете на хора, които да ви създадат проблеми. Интересно е, че дамите със светлосини коли никога никого не засичат и се държат крайно учтиво на пътя. Ако решите да си купите кола в небесносиньо, ще можете да сте спокойни, че яркият му светъл цвят ще се забелязва отдалеч.



Тъмносин. Този цвят показва, че най-много от всичко обичате спокойствието и уюта. Дамите, избрали тъмносиня боя, превръщат дори вътрешността на колата в малко подобие на дома си. За целта може да използват сладки допълнения като играчки, украшения или възглавнички. Тъмносинята боя не се цапа лесно и може да се мие по-рядко. За сметка на това на здрачаване е по-добре да не забравяте да включите фаровете, иначе може да не ви видят.

Виолетов. Вие обичате да привличате внимание и редовно се любувате на себе си в огледалото. Трябва да сте истинска кокетка, за да изберете виолетов автомобил. Ако този цвят доскоро беше рядкост, то сега производителите на „женски“ модели го използват все по-често. През деня виолетовият цвят изглежда отлично на пътя, но на здрачаване започва да убягва от погледа.