Всички искаме да отпразнуваме Великден в добро настроение, на хубава трапеза с домашни вкусотии.

Ако не разполагате с много време за печене на козунаци, можете да спестите усилия, като приготвите козунак в машина за печене на хляб. Той се приготвя много по-лесно и по нищо не отстъпва на ръчно омесения козунак.

Продукти:

* 400 гр. брашно;
* 100 гр. краве масло;
* 4 яйца;
* 100 гр. захар;
* 10 гр. ванилия;
* 50 мл. портокалов сок;
* 50 гр. орехи;
* 50 гр. захаросани плодове;
* 15 гр. суха мая;
* 1/2 чаена лъжица сол.

Приготвяне:

Изсипете маята на дъното на резервоара на хлебопекарната.

Пресейте брашното и го изсипете върху маята.

Разбийте яйцата със захарта и ванилията и също ги добавете в сместа.

Добавете и останалите съставки – размекнатото масло, солта, орехите и захаросаните плодове.

Най-накрая излейте портокаловия сок.

Пуснете машината на режим „Пълнозърнест хляб“, предвиден за 3 часа и 50 минути.

След изпичането можете да украсите готовия козунак с белтъчен крем и да го поръсите с орехи.

Четете още: 3 нестандартни рецепти за козунак