Арета Франклин има един от най-великите гласове на нашето време. Певицата, обаче, е имала сериозен проблем с него заради цигарите, който е преодоляла след като ги е отказала.

Вижте 10 прочути певци, които признават, че имат проблем с гласа си заради цигарите:

Адел

През 2011 година Адел отложи турнето си заради операция на гласните струни. Тя каза, че е загубила гласа си заради ларингит, който е получила заради прекалено говорене, но лекарите казват, че не можеш да получиш ларингит от прекалено говорене. Бой Джордж призова певицата да откаже цигарите, защото те сериозно печат на възстановяването й.

Уитни Хюстън

Кариерата на великата певица беше в застой, когато тя почина. Нейният мениджър Клайв Дейвис каза, че още преди наркотиците да я довършат напълно, гласът на Уитни е бил съсипан от цигарите. Седмица преди смъртта си, тя за пореден път обещала на Дейвис, че ще ги откаже.

Арета Франклин

В интервю за Salon Magazine кралицата на соул музиката признава, че цигарите почти са унищожили гласа й. Тя дълго време не ги отказвала, защото се страхувала, че ще напълнее, но в един момента трябвало да избере – няколко килограма повече или да каже довиждане на феноменалния си глас. В крайна сметка тя е отказала цигарите и казва, че веднага е усетила, че гласът й се връща.

Бритни Спиърс

Спиърс не е известна като най-добрата певица на света, но нейни ранни записи показват, че е била „прилична певица“ във вокално отношение. Впоследствие обаче гласът й се влошава заради лошите й навици като пушене, пиене, партита по цяла нощ. Спиърс пуши по 40 цигари (2 кутии ) на ден!

Кортни Лов

През 2007 година Лов каза, че има възли по гласните струни, които трябва да оперира. Тя казва пред списание People, че лекарите са я предупредили, че ако не откаже цигарите, дори и операцията няма да помогне.

Риана

Риана казва, че се притеснява за здравето си заради цигарите. Тя е почитателка както на тютюна, така и на марихуаната. В интервю за entertainmentwise.com тя признава, че е забелязала промени в гласа си и се опитва да откаже цигарите, но й е трудно.

Останалите певици, жертви на цигарите, вижте ТУК