В действителност кафето може да направи много повече за външния вид, отколкото за подобряване на вътрешното състояние на организма.

Използва се за борба с целулита, ексфолиране на кожата, премахване на мъртвите клетки от лицето, за блясък на косата...

Неведнъж сте чували за домашната антицелулитна терапия с утайка от кафе, нали?

И ние така, но по традиция скептични към всичко нечуто и невидяно със собствените ни уши и очи, не вярвахме и не вярвахме.

Не е чудно, че точно в момент, когато ни се наложи да се вдигнем на бунт срещу собствения ни, прилежно отглеждан с чипсове и вафли целулит, се появи пътеводната антицелулитна звезда в лицето на едно сладко мамче.

След като роди сина си преди близо година, въпросната дама отслабна и се върна в предишния си номер дънки. Но колкото и да се топяха килограмите, толкова целулитът й се инатеше и пулеше тъпо от крачетата и дупето й.

Като една истинска експериментаторка тя първа посегна към остатъците от кафеварката и започна домашната си терапия за красива кожа.

След 3-4 месеца търкане, плакнене и масажиране въпросната дама е с най-меката и гладка кожа от всички нас, нейните по-млади приятелки.

И кажете, как да не окупираме банята още довечера, заредени с 3-4 дози утайка от сварено кафе, малко зехтин и захар?

Точно тези три съставки са ви необходими, за да забъркате антицелулитния ексфолиант.

Смесвайте ги на око и не прекалявайте със зехтина, освен ако нямате много суха и чувствителна кожа.

С кафената смес започнете интензивно да търкате проблемните си зони. Търкайте, докато ръчичките ви не започнат да се изморяват (3-4-5 минути).

Оставете кофеинът да подейства още малко върху кожата и изплакнете. След баня задължително нанесете овлажняващ лосион за тяло.

И спираме дотук! Останалото е блаженство...