Запознайте се с Бела и нейното куче Джордж. Историята на това борбено момиче и четириногия ѝ приятел е едновременно тъжна, емоционална, но и пълна с надежда, пише Twisted Sifter.

Бела е на 11 годинки и в момента е в пети клас, но тежи едва 19 килограма. Джордж е немски дог, който пък тежи почти 60 килограма.



Когато е само на 2 години, момиченцето получава ужасяваща диагноза - рядко генетично заболяване, което поразява костите. За него няма лечение и Бела изобщо не може да ходи сама и се нуждае от инвалидна количка и патерици... Но всичко това се променя, когато тя среща Джордж в град Ипсуич, щата Масачузетс.

Той е специално обучено куче и връзката между двамата е незабавна. С Джордж, Бела вече не се нуждае от патерици, защото тази неочаквана опора на четири лапи ѝ помага да се придвижва свободно от една класна стая в друга. Докато тя е в час, кучето спи край чина ѝ.

"Когато имах патерици, не можех да ходя сама изобщо. Но това се промени", казва Бела.

Заедно те отиват във физкултурния салон, на плажа, на игралната пързалка, а после заспиват заедно, защото знаят, че утре отново ги чака голям ден.