Носите ли ярки червила или предпочитате по-нежни и неутрални цветове да красят устните ви?

Ако все още не сте намерили смелост да поставите ярък акцент в грима си, то никога не е късно да опитате. И тъй като сме наясно колко деликатен е въпросът, свързан с носенето на ярко червило, и колко рискове крие подобен козметичен жест, ви предлагаме няколко съвета.

Трикчета, с които носенето на приковаващо очите червило ще се превърне в красива сензация.


Намерете подходящия ярък цвят

Задължително съобразете червилото си с тона на кожата. Ако имате много бледа кожа, то розовите нюанси са добър избор за разлика от оранжевите. За светла, но не бледа кожа, както и за много тъмната кожа предлагаме да експериментирате с разнообразни нюанси на розово, оранжево, червено... На вас ви отиват почти всички ярки цветове. Дамите с жълтеникав отенък на кожата, както и тези с леко мургава кожа е добре да залагат на топлите тонове на оранжево и червено, но избягвайте розовото.

Смели, ярки и тънки устни

Ако имате тънки устни или такива с асиметрична форма, не е чудно, че отдавна сте забравили за ярките червила в козметичния си арсенал. И все пак, спасение дебне отвсякъде. Запомнете, че тъмните нюанси на червилата не са препоръчителни, защото оптически смаляват още повече устните и освен това подчертават още по-натрапчиво формата им. Същият нежелан ефект ще имат и матовите червила. Съветът ни е да избирате смели цветове, но в по-светли нюанси, и винаги, винаги залагайте на продукти с бляскав ефект, който закачливо да пречупва светлината, да създава привиден обем и да „замазва“ неправилните форми на устните.


Съчетайте цветът на устните с целия си тоалет

Това е важна стъпка, свързана с изграждането на една стилна визия. Ярките устни трябва да се съчетават добре с аксесоарите и дрехите ви. Изпробвайте различни червила и вижте как се съчетават с тези на дрехите – изглеждате ли като клоун от цирка или пък лицето ви има прекалено блед цвят... Сами можете да прецените това най-добре.

Подгответе устните си

Ако искате да носите ярки червила, които несъмнено ще привличат внимание върху лицето ви и най-вече върху устните, то се погрижете много добре за състоянието на кожата им. Ексфолирайте и хидратирайте всяка вечер и сутрин!

Не пропускайте молива за устни

Ако искате червилото ви да стои запечатано за устните по-дълго и да не излиза извън контура им, то никога не пренебрегвайте молива за устни. Той се нанася не само като тънка, контурна линия, а и върху почти целите устни. Ако искате да оформите съвършена линия на устните си, използвайте и коректор по външните им очертания.

Нека останалият ви грим бъде лек

Правило, познато отдавна. Никога не акцентирайте на повече от една черта от лицето със силен грим, освен ако не сте на парти... Дори и тогава го избягвайте.