Всяка жена в определен момент от живота си мечтае за дълга вееща се от вятъра коса.

Ето няколко съвета как да постигнеш по-бърз растеж на твоята грива:

Използвай домашно приготвени маски

Има лесни начини за поддържане на косата, дори без скъпа козметика, чрез приготвени в домашни условия маски. Можеш да направиш една такава например като загрееш леко зехтин на котлона и после го втриеш суха коса. Помни, че зехтинът трябва да е само леко загрян, а не да ври, за да не изгориш чувствителната кожа на главата. Започни нанасянето на маската от краищата на косата към корените, като втриваш нежно. Направи това докато си с наведена надолу глава, след това постои така около 4 минути, като така на косата ще й бъде по-лесно да абсорбира течността. Сложи хавлия и постои с маската около 30 минути. Можеш да пробваш и да спиш с маската, но трябва да имаш под ръка шапка за баня, за да не изцапа възглавницата, на която спиш.

Подстригвай редовно, но по малко
Вържи косата на конска опашка и с ножица подстрижи нацъфтелите краища, когато видиш, че са се появили. Прави това всеки месец и косата ти ще расте здрава и силна.


Когато миеш косата си, никога не измивай с ноктите на ръцете
Въпреки че не го усещаш, това вреди доста на чувствителната кожа на главата. Използвай единствено пръстите си, за да масажираш и отмиваш.

Чети етикета на козметичните продукти
Бъди много внимателна в избора на козметични продукти за косата си. Чети етикетите, за да бъдеш сигурна, че шампоанът и балсамът ти не съдържат парабени.


Не мий косата си всеки ден
Няма нужда косата да се мие все ден, защото по този начин скалпът се уврежда. Ако се наложи да я миеш всеки ден, не го прави със шампоан, а само с вода.

Още по темата четете тук: Какво се опитва да ви каже косата ви

Посрещни топлите месеци по-красива отвсякога с продукти на L'oreal! Тях можеш да разгледаш и закупиш от Farma.bg.