Има една максима в света на красотата и всяка дама я знае на изуст - „Веждите за рамката на лицето“.

И за да сме сигурни, че сами ще оформите най-съвършената рамка за своето красиво лице, ви предлагаме няколко трикчета за поддържане на веждите.

Как да намалите болката при скубане или как да „сгъстите“ веждите си по естествен начин...? Отговорите на тези и повече въпроси ви чакат по-долу.

Четете още: Добре оформени вежди

По-малко болка при скубане

Ако искате прецизност в оформянето на веждите, скубането с пинсета е по-добър вариант от лентичките с кола маска. Но трябва да се подготвите и за повечко болка. Има начин да намалите до мининмум дискомфорта от скубането, като преди да започнете процедурата наложите върху веждите си кърпа, намокрена с топла вода. Изцедете я добре и я наложете за 2-3 минути върху очите си. След като свършите със скубането, обтрийте областта около веждите с кубче лед, за да редуцирате зачервяването и подуването.

Подхранвайте веждите си с рициново масло

Рициновото масло е истинско съкровище в грижата за красотата. То подхранва и стимулира растежа на косъмчетата и след редовна употреба можете да се радвате на гъсти и красиви вежди. Вечер преди лягане мажете веждите с клечка за уши, потопена в рициново масло. На сутринта измийте лицето си както обикновено.

Крачка назад

Когато форомяте веждите си, не се залепяйте за огледалото, а отстъпете крачка назад. Само така ще можете да придобиете общ поглед върху веждите и изражението си и ще създадете перфектната симетрия.

Ако нямате гел за вежди, използвайте лек лак за коса

За да наместите непослушните косъмчета, напръскайте четчица с малко лак за коса и после срешете веждите си.

Четете още: Не бъркайте в оформянето на веждите

Не пропускайте нанасянето на хайлайтър

Подчертайте красивата извика на веждите си, като същевременно освежите и погледа си. Нанасяйте хайлайтър или бляскави сенки в светъл цвят непосредствено под долната линия на веждите. Разнесете продукта и надолу към коста на окото.

Подчертайте веждите със сенки за очи

Навлажнете малка четка с отсечен връх, потопете я в кафяви сенки за очи и попълнете „плешивите“ места по веждите. Винаги щриховайте леко. По-добре да повторите 1-2 пъти, отколкото да напластявате цвят и текстура отведнъж.