Автор
Woman.bg

Трикове и идеи за поддръжка на любимите ви дрехи

В горещите летни дни всяка от нас иска да облече възможно най-прохладните дрехи, които притежава в гардероба си. Замисляли ли сте се обаче, че повечето от тях са изработени от материи, които изискват допълнително внимание при гладенето, правейки го почти невъзможно в домашни условия?

А всички знаем колко добре се отразява на самочувствието ни, когато сме облечени безупречно, а погледите на околните са привлечени от перфектната ни визия. Допитахме се за полезни съвети, свързани с това как да се справим по-лесно с гладенето на капризните дрехи, до експерта в света на модата в България – модният дизайнер Антония Йорданова. Изхождайки от своя дългогодишен опит в света на звездните гардероби, сложните визии за музикални клипове и сценични тоалети, тя ни даде няколко съвета как може да се справите с материите, които изискват по-специално внимание и третиране при гладене:

„Естествените материи все още са приоритет, на който много хора държат. Затова се старая именно те да са в основата на колекциите, които създавам. Това обаче означава, че в шоурума ни трябва да има една лесна за ползване и изключително мощна ютия, благодарение на която да мога поддържам дрехите в перфектен вид. Памукът, ленът и коприната не са лесни за гладене, но когато мога просто да ги взема така, както са на закачалката и с едно движение да ги изгладя, знам, че всичко е в моите ръце.“

„За да гладите добре естествени материи в важно да имате възможност за свободно движение на ютията и силна пара. За това е добре да се доверите на безкабелна ютия, която обаче да е достатъчно мощна и постига добър резултат независимо, че е без кабел.“

Парата е от голямо значение за гладенето на всякакъв вид тъкани, които понякога не може да свалите и изгладите. Антония Йорданова споделя за още една трудност при гладенето:

„Много често, когато не сме в студио има интериор или реквизит, които до момента не можех да подготвя за снимки лесно и бързо, а времето винаги е фактор! За мен е важно да мога да отида където е необходимо, и да имам лесна за пренасяне ютия с мощна пара, за да мога минути да приведа във вид голяма драперия или завеси, например.“

„Ако искате да избегнете неприятните петна от капки вода по дрехите, ютията трябва да има не само мощна пара, но и двойна антикапкова система, която да предотврати неприятните петна. Това е важно и не трябва да го забравяте, защото при естествените материи, когато капките изсъхнат се поучават леки намачквания на тяхно място“.

„Коприната е сред най-деликатните, но и много харесвани материи с всепризната класа. Не е тайна, че дори капка вода може да остави петно по повърхността й, затова е от изключителна важност да имаме ютия, която не капе, а направо изстрелва голямо количество пара, което да мине през тъканта и да я изглади. Освен това отново поради естествения си характер, тя често вече е измачкана преди да сме успели да минем от всички страни, затова отново можете да поставите на закачалка и спокойно да я "издухате" от всички страни.“ – допълва своите съвети експертът Антония Йорданова.

Попитахме Антония коя ютия би препоръчала в такъв случай, а тя не се поколеба да посочи безкабелната ютия на Tefal – Freemove. За Антония Йорданова тя е „иновативна идея за решение на проблемите с трудните и капризни материи”, с ние сме склонни да й повярваме.

Tefal Freemove е безкабелна ютия, която превръща гладенето в забавно преживяване без да прави компромиси с качеството на крайния резултат. Дрехите са изгладени перфектно, без досадни гънки и дребни дефекти, които са забележими за всички. Както Антония казва:

„Като стилист, за мен появата на тази безкабелна ютия беше наистина революция! Чувствам се изключително улеснена и вече не се налага да питам за дъска и ютия, когато отида на мястото, на което ще снимаме.“

Когато летните температури са безмилостно високи, отново може да облечете онази копринена рокля на цветя или прохладната ленена риза, които са грижливо прибрани в гардероба Ви. Изживейте неповторимото чувство да усещате свободата във всяко движение и всяка материя.

Ако искате да спечелите безкабелна ютия Tefal Freemove, отговорете на три въпроса, очакващи ви в играта на Woman.bg и Tefal. Победителят ще бъде изтеглен на 7-ми юли!

Включи се в играта