Автор
Кристина Кирова

Трикове, които ще ви улеснят в пролетното почистване

В днешното забързано и натоварено всекидневие освен че трябва да полагат старателни грижи за външния си вид, да задържат вниманието на половинката си и да градят кариера, повечето дами са и задължени да бъдат примерни домакини.

Може би и вие сте сред тях и знаете, че съветите, свързани с домакинството, които могат да ви спестят време и финанси, никога не са излишни. Предлагаме ви няколко иновативни и хитри трикове, които ще ви отнемат по-малко време и енергия и които значително ще ви улеснят при чистенето.

Почистете микровълновата печка просто с натискането на едно копче

Най-бързият и ефикасен начин да почистите микровълновата печка е като напълните купа с вода почти догоре и сложите няколко парчета лимон вътре. Слагате съда в микровълновата и пускате печката за около 5-10 минути. Ще бъдете изненадани от блестящия ефект, който ще постигнете.

Премахнете варовика от кранчетата с...

чаша оцет. Натопете кранчето в чаша с оцет, след което го подсушете с кърпа и го оставете настрана да изсъхне.

Тиганите се изчистват най-добре със сода

Всички знаем колко е досадно миенето на тигана или тавата след готвене, защото е свързано с усилено търкане и сигурни поражения за маникюра. Затова е добре първо да измивате съда с гореща вода и сода. По този начин ще си спестите много усилия, тъй като содата бързо ще премахне мазния слой.



Премахнете драскотините върху дървените мебели с орех

Ако любимата ви дървена маса е преживяла няколко одрасквания и вече не изглежда чудесно, трябва да знаете, че решението на проблема се крие в орехите. Просто потъркайте драскотините с парче орех и ще бъдете очаровани от резултата. Причината за добрия резултат се крие в маслото, което съдържат орехите.

Телефонът и техниката вкъщи също имат нужда от почистване

Сигурно рядко се замисляте колко много микроби има върху дистанционното, клавиатурата на лаптопа или върху телефона ви, но това съвсем не означава, че не трябва да полагаме грижи и да избягваме почистването им. Правете го веднъж на няколко дни с влажна кърпичка.

Премахнете петната от ръжда с лимон

Най-ефикасното средство срещу варовика и ръждата е лимонът. Разрежете плода на половина и потъркайте върху засегнатите участъци. Ще забележите колко бързо мивката ви ще заблести като нова.

Как да предотвратите запушването на каналите

За да не се запушват каналите е най-добре често да предприемате мерки като използвате комбинацията между гореща вода, оцет и сода. Първо изсипете половин чаша сода, след това една чаша оцет и накрая една чаша гореща вода. Изчакайте 10 минути, след което отново изсипете чаша гореща вода.