Автор
Woman.bg

Трикчета за очната линия, които трябва да знаете

Опитайте няколко стархотни трикове за изписване на красив очен грим, с които ще можете да създавате перфектната си визия бързо и лесно.

Нагрейте молива за очи

Ако моливът ви е твърд, ронлив и наранява клепача, го нагрейте за няколко секунди с въздушната струя на сешоар. Восъкът в него ще омекне и текстурата на молива ща стане пастелна и удобна за нанасяне.

Ако искате моливът да придобие гелообразна текстура, наподобяваща повече очна линия, нагрейте връхчето му с помощта на запалка. Гримирайте непосредствено след нагряването на молива, но първо се уверете, че моливът е леко изстинал, за да не опарите нежната кожа на клепача.

Първо молив, а след него очна линия

Това е трик, който ви позволява да нанесете перфектна линия в основата на клепача. Ако не сте особено сръчни с поставянето на гелообразна очна линия, то си помогнете с добрия стар молив – очертайте линия първо с него, а след това внимателно повторете с очна линия.



Изпишете права линия с помощта на картонче

Този трик се използва дори от професионалните гримьори! Издръпването на съвършена котешка очна линия не е лесна задача, но с помощта на картонче, поставено в желаната от вас равнина, това начинание се оказва бързо, лесно и майсторски завършено.



Наслагване на две очни линии

Ако искате да подчертаете очите си с новата си цветна очна линия, но тя ви изненадва с неочаквано блед нюанс на цвета, не се разочаровайте, а се доверете на белия молив (ако нямате такъв, поправете този пропуск). Първо, нанесете линия с белия молив, а след това повторете с цветната. Така цветът ще изпъкне и първоначалният дефект ще се превърне в ефект.



Белият молив отваря окото

И за да намерим още едно приложение на новата ви покупка – белият молив за очи, ви съветваме следното: независимо от грима, подчертавайте долния вътрешен клепач с бяло, за да направите очите по-свежи и големи.