Сезонът на отпуските наближава и е време да се замислите за местата, които искате да посетите.

Яркото и сочно Мароко се превръща в конкурент на Египет, португалската Мадейра става все по-привлекателна, а австрийската Каринтия привлича туристите с планини и езера. Ще ви разкажем за тирте места, където ще си изкарате най-добре лятната отпуска.

Мароко – по-добре от Египет



Тази година Мароко ще стане основен африкански конкурент на Египет, който преживя тежка политическа криза. Освен това бившата френска колония определено има с какво да се похвали. Мароко е известно не само с плажовете си (любителите на слънчевите бани могат да посетят Агадир), но и с редицата интересни места, започвайки от древната Касабланка и шумния Маракеш и завършвайки с яркия и екзотичен Фес с неговите пазари и лабиринти в стария град.

Мадейра – опияняваща като виното



Почивката на португалския остров Мадейра може да се сравни с отпуска на Канарите – мързелив живот, колониална архитектура, с витаещи наоколо колумбов дух и страст към далечните пътешествия. Само че Мадейра е много по-зелен от Канарските острови. Освен това тук няма да ви притесняват жеги, тъй като Атлантическият океан никога не се нагрява твърде много. Тук температурата достига 20-22 градуса.

Каринтия – да сменим моретата с езера



Курортът Каринтия в южна Австрия вече е любимо място на почитателите на безупречното обслужване, екологията, минералните бани и концертите под открито небе. В тази езерна местност има над 1200 водоема и в повечето от тях водата е пригодна за пиене! Можете да си направите романтична вечеря направо насред Милщатското езеро – специална лодка ще ви достави до сала, на който ще хапнете великолепна вечеря, приготвена от майстор-готвач и после ще бъдете оставени насаме. Ще ви върнат на брега само когато сами пожелаете това.