Автор
Woman.bg

Три истини за стриите, които ще ви спестят време и пари

Стриите са белези или бразди по кожата под формата на по-тънки или по-дебели линии, които възникват при рязко и бързо опъване на тъканите. И докато превенцията би могла да има частичен ефект, то когато ги забележим върху кожата си, е вече твърде късно. Прочетете трите най-важни истини за стриите, които би трябвало да знае всяка жена.

1. Стриите не могат да се премахнат напълно

За разлика от по-леките драскотини, чиито белези с течение на времето изчезват почти напълно, не е възможно „да изтриете” изцяло стриите от кожата. Макар че вече съществуват многобройни процедури, които ви гарантират успех, единственото, което могат да постигнат, е максимално да ги замаскират. Различното третиране може да промени текстурата на белезите, да изсветли стриити и да намали тяхната видимост, но те ще си останат по кожата.

Освен това не трябва да забравяте, че за да постигнете положителни резултати, трябва да отделите няколко месеца и да следвате голям брой процедури, което може да ви коства много пари.

2. Kремовете и лосионите имат незначителен ефект

Докато с подходяща и продължителна подготовка на кожата с кремове, масла и лосиони за тяло можем да попречим на образуването на стрии, след като веднъж вече са се появили, този тип препарати спират да са толкова ефикасни.

3. За старите стрии няма спасение

Почти невъзможно е да замаскираме т. нар. striae alba – стриите, които сме получили при израстването си или при рязка промяна в теглото. Просто трябва да ги приемем като част от нашето тялото. , е да се замаскират и просто трябва да ги приемем като част от нашето тяло, току-що появилите се стрии, които са резултат най-често от бременността, все пак могат да се скрият визуално.

Става дума за така наречените striae rubra, които заради многобройните видими капиляри, са червени или лилави на цвят. Този тип „пресни” стрии могат ефикасно да се намалят с лазерни процедури, които премахват видимия цвят и изглаждат максимално току-що появилите се „бразди” по кожата.