Автор
Цвета Герчева

Три бързи начина да се отървем от мускулните болки

След сериозното зимно угояване всички са се впрегнали да свалят „онези три кила, които качих по Коледа“, а спортът и упражненията във фитнеса са най-добрият начин да приведем тялото във форма за пролетта. Според статистиката януари е месецът, в който се спортува най-малко и именно затова през февруари всички влизат с нови сили в залата, стартират ударно новия си режим, а резултатът най-често са мускулни болки и схващания. Усърдните тренировки са страхотни, но не бива да претоварваме организма, смятат специалисти, които съветват още щом усетил болките в мускулите, да вземем мерки.


Сред най-добрите рецепти против болка в мускулите е добрият стар масаж, който облекчава неразположението и помага за по-доброто кръвоснабдяване. Най-добре е той да се направи от професионалист, който е наясно кои точки да манипулира, за да не се получи обратен ефект. Хубаво е и стаята за масаж да е затоплена, за да помогне при отпускането на наранените мускули.


Загряването на проблемния участък също дава отлични резултати, като освен с електрическо одеяло, можете да се насладите и на топла, но не гореща вана.
Причините за мускулните болки могат да са най-различни – от претоварване на мястото до натъртване и настинка, така че не бива да ги подминаваме с лека ръка. За да помогнем на организма да се справи по-бързо с проблема, е добре да тушираме болката и възпалението с медикаменти, доказали действието си през годините, като Парацетамол и Ибупрофен. Именно те влизат в състава на НУРУЛИН ДУО - комбинация, която действа доказано ефикасно при болки и неразположение на организма.


Парацетамолът сам по себе си е аналгетик, който намалява болката и повишената телесната температура. Ибупрофенът пък принадлежи към групата на нестероидните противовъзпалителни средства, които също намаляват болката и повишената телесна температура. Комбинацията от Парацетамол 500 mg и Ибупрофен 200 mg (НУРУЛИН ДУО таблетки) се използва за симптоматично облекчаване на лека до средно силна болка в резултат на мигрена, главоболие, болки в гърба, менструална болка, зъбобол, ревматични и мускулни болки, както и болка при артрит и при симптомите на грип и простуда.