Миналата седмица модната библия Vogue за първи път пусна транссексуален модел на своите страници.

Освен Лиа Ти, обаче, има и поне още 6 нашумели транссексуални известни личности, за които си струва да се говори.

Още по темата четете тук: Vogue за първи път пусна трансмодел

Алексис Аркет

Алексис Аркет се сдоби със славата на известна транссексуална актриса благодарение на участието си в популярни сериали като „Приятели“ и "Секс до дупка".


Чаз Боно
Единственото дете на Шер и Сони Боно, Чаз Боно, призна, че е лесбийка през 1995-та година и започна трансформацията си през 2008-ма. До 2010-та година, той вече беше официално мъж и смени името си от Частити на Чаз. Боно подкрепя много благотворителни инициативи, като Движението в подкрепа на човешките права и „Националният ден на разкриването“.

Брус Дженър
Олимпийският медалист и бивш баща на Ким Кардашиян - Брус Дженър беше поставен в центъра на медийното внимание след признанието, че е трассексуален. Повече от 17 милиона хора на планетата са гледали предаването, в което Брус емоционално говори за трансформацията си.

Кандис Кейн
Позната като първата транссексуална актриса, която играе постоянна роля в телевизионен сериал(Dirty Sexy Money), Кандис Кейн започна кариерата си като хореограф и танцьор в кабарета. „Не искам да бъда говорител на транссексуални организации, искам просто да се гледа на мен като на нормално, дишащо, щастливо човешко същество“, призна Кандис.

Айсис Кинг
Айсис, която се прочу с двете си участия в американското риалити America's next top model бързо си спечели много фенове и последователи, благодарение на своята фотогеничност и моделски способности. Тя беше и първият транс модел, който стана лице на марката American Apparel, освен това дава сериозна заявка за кариера в динайнерския бизнес и в момента работи върху собствена модна линия.

Джей Кели
Най-малкото дете на Ар Кели – Джей призна, че се възприема като момиче още когато беше на 6 и призна, че има гадже – момиче.

Ейдиън Даулинг
Ейдиън, който е един от най-известните видео блогъри, в момента е претендент за най-популярен модел на известно американско мъжко списание. До сега е събрал над 50 000 вота и ако спечели надпреварата, ще се превърне в първия транссексуален модел, който да бъде на корица на списание през юни месец тази година.

Още по темата четете тук: Транссексуален завладя света на модата