В тежки мигове си припомнете следните истини. Те ще ви дадат стимул да погледнете по нов начин на ситуацията и да намерите вътрешната си сила и щастие – никога не забравяйте, че те винаги са някъде вътре в нас. Трябва само да намерим правилния път към тях, пише "Мениджър Нюз".


1. Лошите дни са напълно нормални. Не бива да се чувстваме виновни, че днес не ни върви. Щастието не е константа, а цел, пътят към която има много неочаквани завои.

2. Когато сте стигнали дъното, всъщност се отваряте най-много към позитивната промяна. Щастието не е липса на проблеми, а силата да се справим с тях. Тя идва, когато съберем смелост да направим нещо, което сме смятали за невъзможно.

3. Има огромна разлика между това да се откажеш и това да продължиш напред. За да продължите напред, просто направете избора да не взимате проблемите толкова насериозно.

4. Животът рядко протича така, както сме очаквали. Възможността да го направите прекрасен обаче винаги остава. Просто работете с това, с което разполагате, в сегашната ситуация – не винаги е лесно, но мисълта, че сте положили усилие, ще промени нагласата ви.

5. Повечето хора мислят, че щастието зависи от определени условия. Истинското, дълготрайно щастие обаче се усеща само тогава, когато не поставяме условия. „Ще съм щастлив, когато се оженя”, „...когато отслабна”, „...когато спечеля достатъчно пари”: това са крайно погрешни мисли, от които трябва да се отървете. Бъдете щастливи такива, каквито сте. Вие го заслужавате.

6. Твърде често носим багажа на миналото, който ни тежи и ни отчайва. Съжаления, срам, гняв, болка... Не позволявайте на миналото да ограби настоящето ви. То вече не съществува – не забравяйте това! Само сегашният миг е реален.

7. Можете да погледнете различно на нещата – ако решите. Изберете част от живота си, от която не сте доволни, и я погледнете от друг ъгъл. Нека дъждът се превърне в храна за нова пролет. Нека самотата се превърне в тишина, необходима, за да чуете вътрешния си глас. Нека безпаричието стане възможност да се порадвате на простите неща в живота.

8. Когато приемете лошите новини не като повод за отчаяние, а като възможност да научите нещо, ще израстнете като личност. Бъдете воини – борете се, вместо да се примирявате! Помнете – животът винаги ще ви предложи втори шанс – и той се нарича „утре”.

9. Когато недостатъците ви са подкрепени от добри намерения, те ви правят красиви. По-добре е да сте верни на себе си и да рискувате неодобрението и подигравките на другите, отколкото да пропуснете уникалния шанс да запазите своята собствена, неповторима красота на човешко същество. Никога не позволявайте на някой друг да ви казва кои сте. Приемайте само собствената си истина за живота.

10. Имате вродената способност да се лекувате. Душата ни умее да заздравява и да се регенерира. Намерете здравословния начин да излеете болката и гнева си. Запазете хладнокръвие в лицето на нещастието, защото иначе ще отворите в душата си безкраен извор на ново нещастие, който е трудно да бъде запушен.

11. Остава ви още много живот за живеене. Истинската трагедия на живота не е смъртта, а страстта, която оставяме да умре, докато сме още живи.

12. Вие сте проект, който непрекъснато се усъвършенства. Постигате успехи малко по малко, а не наведнъж. Днес е нов ден и ново начало. Посрещнете го с позитивност. Мислете за нещата, които ви радват днес. Спортувайте. Пийте много вода – напълнете тялото си с това невероятно гориво. Здравето е щастие. Вдъхновете се. Създайте нещо. Смейте се. Влюбете се. Направете на някого неочакван комплимент. Кажете: „Днес е моят ден!”